12 milyon kişi Yeşilkartlı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2005 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de 12 milyon vatandaş Yeşil Kart'tan faydalanırken, Diyarbakır genelinde 460 bin vatandaşın Yeşil Kart sayesinde sağlık sorunlarını gidermeye çalıştığı bildirildi.
Hükümet tarafından sağlık güvencesi olmayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi amacıyla çıkarılan Yeşil Kart başvurularında eskiye oranla büyük bir düşüşün yaşandığı belirtildi. İlk zamanlarda izdihamların meydana geldiği Yeşil Kart kuyruklarında, şimdilerde ise durum sakin görünüyor. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Yeşil Kart Birimi'nde izdihamın önlenmesi ve vatandaşın mağdur olmaması amacıyla, daha önce aylarca bekleyen vatandaşların artık kısa bir süreden sonra Yeşil Kart sahibi olacağı açıklandı.

Sağlık İl Müdürü Namık Kemal Kubat, Türkiye genelinde 12 milyon insanın Yeşil Kart'tan faydalandığını ve bunun 460 bininin Diyarbakır'da olduğunu belirterek, "Şu anda Diyarbakır'da Yeşil Kart kalmadı. Sağlık İl Müdürlüğü olarak Yeşil Kart başvurusu için bakanlığa başvuruda bulunduk. 15 gün içinde yeni Yeşil Kart'lar elimizde olacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber