Kaymakam, çamur altında kalan köyü ziyaret etti

Aşırı yağmur ve dolu yağışı sonrasında çamur altında kalan Suşehri ilçesine bağlı Yaygınsöğüt köyünü ziyaret eden Kaymakamı Mehmet Demiral, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Devletimiz güçlüdür, buraları en kısa zamanda tamir edeceğiz, yaraları saracağız" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 02:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaygınsöğüt köyünde ve afete uğrayan bölgelerde inceleme yapan Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, "Toprak ve kaya parçaları aşırı yağmur ve dolu sonrası hamur gibi aşağı inmiş ve ekili arazilerin büyük bir kısmına zarar vermiş" dedi. Demiral, ürünlerin sigortalarının yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Kanunlar çerçevesinde devlet olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yollarımızda hasarlar var, derelerde nispeten hasarlar olduğu söyleniyor. Devletimiz güçlüdür, buraları en kısa zamanda tamir edeceğiz, yaraları saracağız. Devletimizin çıkardığı belli kanunlar var. O kanunlar çerçevesinde hareket ediyoruz. 2 sene önce Tarım Sigortaları Kanunu sistemi getirildi. Nasıl aracımızı sigortalatmamız gerekiyorsa, artık devlet tarımda da aynı sisteme geçti. Ürünlerinizi tarım sigortası yapan şirketlere bu tür dolu hasarına, yağmur, sel afetlerine karşı cüzi bir bedel karşılığında sigortalatmanız gerekiyor. Bu sigorta bedelinin yarısını devlet ödüyor. Devletimiz çiftçilerimizin tarım sigortalarına yönelmesi için böyle bir teşvikte yapıyor ama çiftçimiz maalesef sigorta hususunda hassas değil. Bu da bu tür zararlar olduğunda çiftçimizin mağduriyetine yol açıyor. Bu sigorta kanunu kapsamındaki ürünlere devlet herhangi bir destek vermiyor, vatandaşımızın sigorta yaptırması gerekli. Yaygınsöğüt köyünde afetten zarar gören arazilerde de tarım sigortası yapılan yer yok. Arkadaşlar bölgede gerekli incelemeyi yaptı, biz konuyu valiliğe de intikal ettirdik. Farklı bir değerlendirme imkanı olursa sayın valimize durumu paylaşacağız" diye konuştu.

Köyde kısmen yıkılan ahırın çevresinde çocukların oynadığını gören Kaymakam Demiral, çocuklara bunun tehlikeli olduğunu, aniden yıkılma tehlikesi olduğu için ahırdan uzak durmaları gerektiğini söyledi.

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral'e ziyarette İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Arslan, İlçe Devlet Su İşleri 162. Şube Müdür Vekili Veli Aygül ile ziraat mühendisleri eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber