Koyulhisar'daki 'Örtü Altı Domates Yetiştiriciliği' kursu

İŞKUR İl Müdürlüğü ve Koyulhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce başlatılan "Örtü Altı Domates Yetiştiriciliği" kursuna katılan kadın kursiyerler, oluşturulan serada sebze ve meyve yetiştirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 02:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koyulhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Yurttaş, yaptığı açıklamada, 9 Nisan'da başlayan kursun 19 Temmuz'da sona ereceğini söyledi. Toplamda 356 saat sürecek olan kursa 20 kadın kursiyerin katıldığını belirten Yurttaş, İŞKUR tarafından kursiyerlere günlük 20 lira ücret ödendiğini ifade etti.

Kaymakamlık, belediye ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün katkılarıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bahçesinde sera oluşturduklarını anlatan Yurttaş, kursiyerlerin serada domates, salatalık, patlıcan, biber, çilek ve kavun gibi sebze ve meyve çeşitlerini yetiştirdiklerini belirtti.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat teknisyeni ve aynı zamanda kurs eğiticisi Nuh Dipova ise "İlçemizde sebze ve meyvecilik amatör manada yapılıyor. Kurs sayesinde inşallah bilinçli tarım yapılacaktır. Böylelikle üründe verim ve kalite artacaktır" dedi.

Dipova, kursiyerlere teorik, pratik ve uygulamalı olmak üzere eğitim verdiklerini söyledi.

Kursiyerlerden Sema Dündar da evinin bahçesinde kendi ihtiyaçlarını karşılayacak ölçüde sebze ve meyve yetiştirdiğini belirterek, kurs sayesinde sebze ve meyvecilik konusunda birçok şeyi öğrendiğini söyledi.

Dündar, "Bahçemizi ekip biçiyoruz ama şunu gördüm ki bugüne kadar bunu bilinçsizce yapıyormuşuz. İnşallah bundan sonra daha verimli tarım yapacağız" dedi.

Muhabir: Serhat Zafer

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber