Atatürk'ün Sivas'a gelişinin 93. yıl dönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin 93. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 02:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulu Önder Atatürk'ün Sivas'a ilk teşriflerinin 93. yıl dönümü dolayısıyla Sivas-Ankara karayolu üzerindeki "Sivas'a ve Cumhuriyet'e İlk Adım Anıtı" önünde tören düzenlendi.

Törende Sivas Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, anıta çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösteri sundu. Törende, Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Lisesi öğretmeni Ayhan Boztepe, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Daha sonra şeref defterini imzalayan Vali Kolat, yazdığı metni okudu. Kolat, şu ifadelere yer verdi:

"Aziz Atam, '93 yıl önce Amasya Genelgesi'nde güvenli kent Sivas'ta bir kongre yapılmalıdır' diyerek, Sivas Kongresi ile ülkemizin düşman işgalinden kurtarılması planlamalarının yapıldığı ve bu vesileyle cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas halkından büyük bir destek aldınız. Sivaslılar olarak o gün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla yorulmadan, çalışarak, üreterek muasır medeniyetler seviyesine yükselme azmindeyiz. Sivas'a teşriflerinizin 93. yılında sizi, kahraman dava arkadaşlarınızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Törene, askeri ve mülki erkan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Muhabir: Önder Felek

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber