Öz baba öz oğluyla kayıplara karıştı

İzmirli Billur Salihreisoğlu'nun şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle sonlandırdığı 10 yıllık evliliğinin faturası ağır oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski eşinin çeşitli tehditlerini ve psikolog tarafından konulan ?kişilik bozukluğu' raporunu yargıya taşıması, çaresiz annenin, babanın oğlunu görme hakkını engelleyemedi. Velayeti kendisinde bulunan 6 yaşındaki oğlunun öz babası tarafından kaçırıldığını ve 12 gündür kendisinden haber alamadığını söyleyen anne, yetkili mercilerin alarma geçmesini istedi.

İzmir'de yaşayan Billur Salihreisoğlu'nun 10 yıllık evliliği şiddetli geçimsizlik yüzünden sona erdi. Kabus dolu zamanların boşanma ile son bulacağını umut eden annenin 6 yaşındaki oğlu ile huzurlu hayatı yaşama hayali, eski eş tarafından sürekli baltalandı. 2010 yılının Ekim ayında boşandığı eski eşi Adnan B.'nin akıl ve ruh sağlığının yerinde olmadığını, boşanma sürecinde eski eşinin Manisa Ruh ve Sinir Hastalıklarına sevk edildiğini, özel bir danışmanlık merkezinin ?Kişilik bozukluğu' teşhisi koyduğunu, hayatına karşı ve çocuğunu kaçırma gibi tehditler altında tutulduğunu kaydeden anne Billur Salihreisoğlu, 12 gündür oğlundan haber alamadığını söyledi.

Yasal süreç kapsamında icra memurları ile oğlunu görme hakkına sahip olan Adnan B.'nin 17 Haziran Babalar Günü'nden itibaren oğlunu geri getirmediğini dile getiren çaresiz anne; ?Birçok delil ve haklı gerekçelerim olmasına rağmen babasının oğlunu görme kararını geri çekemedim' dedi.

ÖFKE KONTROLSÜZLÜĞÜ VAR

Velayeti kendisinde olan oğlunun, boşandığı eşi tarafından kaçırıldığını ileri süren Billur Salihreisoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı: ?Boşandıktan sonra ilk 4-5 ay sorunsuz geçmişti. Ancak, sonrasında tekrar barışmak istediğini dile getirdi. Çok fazla baskı yapmaya başladı. Kendisi ile barışmazsam intihar edeceğini, aileme zarar vereceğini ve Emre'yi kaçıracağını söylemişti. Bu arada boşanma evresinde oğlum için sosyal hizmetlerden yardım almıştık. Ayrıca, özel bir danışmanlık merkezinde de kendisine 'Bipolar kişilik bozukluğu' teşhisi kondu. Ayrıca, bilirkişi raporunda da CMK'nın 74. maddesi kapsamında Adnan Bey'in gözlem altına alınmasının uygunluğu görülmüştür."

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 3 saatlik bir muayene sonrasında kararın temyize gittiğini anlatan Salihreisoğlu, şöyle konuştu: "Bu kez sosyal hizmetlerden destek alarak eski eşimin oğlunu görüşmelerinin kısıtlanması için dava açtım. Dava sürecinde mahkemenin belirlediği psikologun raporunda bilinçli olarak değil ?bilinçsizce çocuk istismarı ve öfke kontrolsüzlüğü var' denildi. 50 yaşındaki birinin bilinçsizce bir şeyler yapması demek zaten o kişinin iyi olmadığını göstermez mi? Ancak mahkemede bu dosyalar farklı algılandı. Karı koca çekişmesi olarak görüldü ve temyize gitti. Ben geçen yıl bu zamanlarda birçok delil ve haklı gerekçelerim olmasına rağmen görüşünü engelleme kararını alamamıştım. Ama olması gereken bu.?

OĞLUM KAÇIRILDIĞININ FARKINDA OLSUN İSTEMİYORUM

Oğlundan gelecek en küçük bir habere karşılık ümitle bekleyişini sürdürdüğünü ifade eden Billur Salihreisoğlu; şunları söyledi: ?Çok özlüyorum, ama elimden hiçbir şey gelmiyor. Çaresizce bekliyoruz. Sürekli sosyal paylaşım sitelerinde fotoğraflarını paylaşıyorum. Oğlumun iyi olduğunu düşünüyorum. Mutlu olsun istiyorum, orada üzüldüğünü düşünürsem sabırlı ve sakin olamam. Öfkeleniyorum. Umarım babasıyla iyi vakit geçiriyordur. Üzülmesin, hiçbir şeyin farkında olsun istemiyorum. Gelsin istiyorum. önsezilerimden ve korkularımdan bahsetmek istemiyorum. Bunun için sürekli dua etmek istiyorum. Eğer gelirse uzun bir süre koynumdan ve kucağımdan düşürmeyeceğim. Onun için çok büyük bir parti vereceğim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber