Gümüşhane'den 360 genç seyyah çeşitli illere gidecek

Gençlik ve Spor Bakanlığının ?SEYYAH-Ulu Çınarın İzinde? projesi kapsamında Gümüşhane'den 360 genç, Malatya, Diyarbakır ve Sinop illerini gezecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programın ilk ayağı olan Malatya gezisine gençler, kurum önünde düzenlenen törenle uğurlandı. Seyyah kelimesinin gezgin anlamına geldiğini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, ?Gezmek; gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüvenlerinin gelişmesinde ve vizyon kazanmalarında en etkili yollardan biridir. Gezmek, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir etkinliktir.? dedi.

Gençlerin uğurlanma törenine bizzat katılarak onlara çeşitli öğütler veren Aslan, proje ile 26 Haziran - 2 Eylül 2012 tarihleri arasında, 81 ilden 14-24 yaş grubu gençlerin ülkenin farklı illerine seyahat edeceklerini, akranlarıyla tanışıp kaynaşacaklarını söyledi.

Proje kapsamında Gümüşhane'den 360 gencin Malatya, Diyarbakır ve Sinop illerine farklı kültürdeki gençlerle birlikte, yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme, tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde öğrenme imkanı bulacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber