Kadına şiddette Yerel Eşitlik Eylem Planı revize edilecek

Samsun Valiliği'nin girişimleri sonucu 2 yıl önce oluşturulan İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda Yerel Eşitlik Eylem Planı ve Türkiye'de Samsun dahil 12 ilde uygulanan, Kadın Dostu Kent uygulaması kapsamında yapılan çalışmalar görüşüldü.

Valilik binasında gerçekleşen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile kadınlara yönelik çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, toplantıda İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu'nun çalışmalarını yeniden değerlendirerek, yapacakları çalışmalarla ilgili alacakları kararları tartışacaklarını söyledi.

Samsun'un kadın dostu kent olma noktasında müracaat etmiş 12 ilden biri olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, bu konuda öncülük yapan illerden biri olduklarını kaydetti. Vali Aksoy, ?Süreç içerisinde yeni yapılan çalışmalarla Yerel Eşitlik Eylem Planı'nın revize edilmesi konusunda bir fikir birliği ortaya çıkmıştır. Yapacağımız bu çalışmalarla planı yeniden gözden geçireceğiz. Bununla ilgili çalışmaları tamamlayıp sonlandıracağız. Planımızda kadınlarımızın eğitimde eşit bir şekilde yararlanabilmesi, istihdama katılımlarının artırılması, şiddete maruz kalmamaları ve şiddete maruz kaldıklarında bununla mücadele yöntemleri, sağlık hizmetlerinden kolaylıkla yararlanmaları ve karar mekanizmalarında daha fazla yer almaları gibi birçok konuyu kapsayan çalışmaları önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz.? dedi.

Proje kapsamında yürütülen önemli çalışmalar olduğunu hatırlatan Samsun Valisi, valilikte, Büyükşehir Belediyesi'nde, İl Özel İdaresi'nde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, İl Emniyet Müdürlüğü'nde ve OKA'da eşitlik birimleri kurularak koordinasyon kurulu oluşturulduğunu anımsattı. Kurul çalışmalarının eğitim, sağlık, istihdam, şiddetle mücadele, karar mekanizmalarına katılım ve kentsel hizmetler konularında yürütüldüğünü söyleyen Vali Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: ?Bu çalışmalarımızdan bir örnek de 81 ilden başarılı kadın hikayeleri ile ilgilidir. Geçtiğimiz aylarda ilimizde gerçekleştirdiğimiz üç günlük bu çalışma da oldukça önemlidir. Biz bu çalışmayı, kadınlarımızın başarılarının diğer kadınlarımız tarafından da görülüp değerlendirilmesi adına düzenlenen çok önemli bir faaliyet olarak değerlendiriyoruz. Temel amacımız, ilimizde kadın dostu kentler çerçevesinde yürütülen çalışmaları daha üst noktalara taşımak ve kadınlarımızın karşılaştığı ve karşılaşabileceği sorunları önceden tespit edip bunlara çözüm üretmektir. Önümüzdeki dönemde bu çalışmalarımızın daha somut bir şekilde ortaya koyacağımıza inancım tamdır.''

Valilik koordinesinde, Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi, OKA, il ve bölge müdürlükleri, merkezdeki belediye başkanlıkları, müftülük ve kadınlara yönelik çalışma yapan sivil toplum örgütleri başta olmak üzere 35 kurum ve kuruluşun katkıları yürütülen projeye, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve kalkınma programı ile İsveç Büyükelçiliği de maddi destek sağlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber