Otomobil hırsızları kovalamaca sonucu yakalandı

İstanbul'da düzenlenen hırsızlık operasyonunda çaldıkları cip ile iş yerlerinden televizyon çalan şüpheliler polisle yaşanan kovalamaca sonucu yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcılar'da, anahtarı üzerinde bırakılmış 34 JZJ 88 plakalı bir cipin çalınması üzerine soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, cipi çalan şüphelilerle beraber hareket ettiği belirlenen bir otomobilin plakasını tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri cipin arkasından giden otomobilin bir kiralama firmasından Nevzat Ö. tarafından kiralandığını belirlerdi. Polis, otomobilde bulunan GPS sistemi yardımıyla yerini tespit ederek Fatih Kumkapı'da bir adrese operasyon düzenledi. Operasyonda ''Panda'' lakabıyla tanınan daha önce çeşitli hırsızlık suçlarından 25 ayrı suç kaydı bulunan Ahmet Ö. ile kardeşi Nevzat Ö. ve Uğur Y.'yi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Bu arada polisler, gözaltına alınan şüphelileri asayiş şubeye bıraktıktan sonra tekrar devriye görevine döndükleri sırada D-100 Karayolu'nda çalınan cipi gördü. Uzaktan takibe başlayan polis, telsizle haber verdikleri İlçe Emniyet Müdürlükleri aracılığıyla çalıntı cipin yolunun kesilmesi için barikat kurdurdu. Takip edildiklerini fark eden şüpheliler, D-100 kara yolundan ayrılarak Esenler'de ara sokaklarda izlerini kaybettirmeye çalıştı. Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kapattığı bir yolda bir ekip aracına çarpan şüpheliler, cipten inerek yaya olarak kaçmaya çalıştı. Yaşanan kovalamacanın ardından cipi kullanan üzerinde Serkan T. adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan Kürşat T., Uğur B. ve Mustafa D. yakalanarak gözaltına alındı.

Cipte yapılan incelemede Üsküdar, Mecidiyeköy ve Bahçelievler'de 3 farklı iş yerinden çalınmış 4 adet LCD televizyon ele geçirildi. Sahte kimlik kullanan Kürşat T.'nin 2003 yılında gasp etmeye çalıştığı bir marketin sahibini öldürmek suçundan ceza evinde yattığı, ceza kanunda yapılan düzenleme sonucu hapis cezası kesinleşmediği için serbest bırakıldığı, hakkında kesinleşmiş müebbet cezası olduğu öğrenildi.

İşlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken emniyet çıkışında görüntü alan basın mensuplarına tepki göstererek saldırmak istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber