Yozgat Sivil Toplum Platformu: ÖYM'ler için referanduma gidilsin

Yozgat Sivil Toplum Platformu, özel yetkili mahkemelerin (ÖYM) kaldırılmasının gündeme gelmesine tepki göstererek, bu mahkemelerin kaldırılması gerekiyorsa referanduma gidilmesi gerektiğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'ta bulunan sivil toplum örgütü üyeleri Yimpaş AVM salonunda bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan Yozgat Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Av. Ergün Çiftçi, Yozgat Sivil Toplum Platformu olarak ÖYM'lerin kapatılmasına ilişkin yapılan açıklamalar üzerine Yozgat ve Yozgatlılar olarak böyle bir basın açıklaması yapma zorunluluğu duyduklarını söyledi. Suç örgütleri, darbeciler ve çetelerle mücadelede etkin rol oynayan ÖYM'lerin kapatılacağı yönünde hükümet kanadından özellikle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Çiftçi, şunları dile getirdi: ?2002 yılından bu yana mafya, terör uyuşturucu ve çetelerle mücadelede elde edilen başarılar bu mahkemeler sayesinde kazanılmıştır. Bu yüzden özel yetkili mahkemelere günümüzde ihtiyaç vardır. Türkiye olağan üstü bir ortamdadır. Her tarafta çeteler ve mafyalar hala kol geziyor, hapishanelerden devlet başkanına hakaretler tehditler gelmektedir. Böyle bir ortamda özel yetkili savcıların bile zorlandığı ortadadır. Bunların yerine normal savcılar atanırsa kim nasıl hesap soracak. Adalet nasıl tahakkuk edecek. ÖYM'ler kaldırıldığı takdirde yerine hangi mahkemeler getirilecek. Normal hırsızlık davaları, adam öldürme ve yaralama davalarına bakan hakim ve savcılar sırası geldiğinde bu dosyalarımı sonuçlandıracak."

Çeteler ve darbecilerle hesaplaşma süreci dolmadan, özel yetkili mahkemeleri devre dışı bırakmanın yanlış sonuçlar ortaya çıkartacağını ve yapılan düzenlemeleri ve reformları rafa kaldıracağını savunan Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: ?CMK'nın 250 ve 251. maddeleriyle ilgili yapılacak düzenlemeler ayrıcalıklı sınıflar oluşturacak, izin şartına bağlı olan yargılamalardan netice alınmayacaktır. Kanunlar umuma şamil olmasından Ergenekon ve Balyoz'dan yargılanan tutukluların tahliyesine imkan oluşturacaktır. Bu da tabiatıyla kaos oluşturacaktır. ÖYM'lerin kaldırılmasını isteyenler sadece terör yandaşları ve çeteleridir ve onların perde arasındaki destekçileridir. Muhafazakar halkımızı derinden yaralayan bu düzenlemenin kaldırılması toplumun kahir ekseriyetinin istek ve talebidir. Değilse bu konu referanduma götürülerek halkın kendisinin karar vermesi sağlanmalıdır."

Yapılan seçimlerde ve özellikle 2010 yılındaki anayasa değişikliğine ilişkin referandumda halkın büyük destek vermesinin en büyük sebebi mevcut hükümetin darbeciler ve çetecilerle olan mücadeledeki olan kararlılığı olduğunu hatırlatan Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü: "ÖYM'lerin kaldırılmasıyla birlikte devam eden Ergenekon ve Balyoz davaları hatta KCK davalarının akamete uğrayacağı, sonuçsuz kalacağı bizce açıktır. Burada önemli olan şu, Türkiye'nin demokratikleşmesinin devam etmesi için Türkiye'de mutlaka darbelerle ve darbecilerle mücadele etmek gerekmektedir. Eğer darbe teşebbüsünde bulunanlar zamanında yargılansaydı 1960 darbesi olmayacaktı, 1980 darbesi olmayacaktı, 28 Şubatı yaşamayacaktık. Şu an Türkiye hukuk sisteminde çok büyük devrim niteliğinde hukuk davası açıldı. Ergenekon davasıyla ilk kez darbecilere karşı bir yargılama devam etmektedir. Darbecilerin yargılanmasıyla ilişkin dava son aşamaya geldi. Savcı mütalaasını bile yayınlamıştır. Dolayısıyla bu aşamada ÖYM'lerin kaldırılarak bunların doğal mahkemelere verilmesi bu davaları akamete uğratacak, bu davaları sulandıracak ve daha önemlisi bu davaların düşmesine neden olacağı kanaatindeyiz. Eğer Türkiye'nin demokratikleşme süreci devam edecekse bu ÖYM'lerin devam etmesi ve devam eden yargılamalarla darbeye teşebbüs edenlerin cezalandırılması şarttır. Aksi takdirde yeni bir 1960 ve 1980 darbesi gibi bir darbenin kaçınılmaz olacağı düşüncesindeyiz."

Basın toplantısına Çekerek Eğitim Gönüllüleri Derneği, Sorgun İşadamları Derneği, Yozgat Eğitimciler Derneği, Din Görevlileri Derneği, Pergel Derneği, Usta Öğreticiler Derneği, Gönül Doktorları Derneği, Diyanet Sen, Deva Derneği, Yozgat İşadamları Derneği, Türk Eğitim Sen, Umut Derneği, Bozok Yıldız Derneği, Yerköy İşadamları Derneği, Yozgat Çalışanlar Derneği, Anadolu Sorgun İşadamları Derneği, Tümsiad, Yardım Severler Derneği ve Aydıncık Eğitim Gönüllüleri Derneği başkanları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber