SESOB Başkanı Köksal'dan ilçe adliyelerinin kapatılması tepki

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (SESOB) Beşir Köksal, Hafik, Ulaş ve Gölova ilçe adliyelerinin kapatılmasının esnafı olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla bazı ilçelerde yıllarca hizmet veren adliyelerin kapatılacağını dile getiren Köksal, bunun gerçekleşmesi halinde esnafın da mağdur olacağını savundu.

İlçelerde faaliyet gösteren başta kaymakamlık olmak üzere resmi kurumların o bölge için önemine vurgu yapan Köksal, ?Esnaflarımız memur ve işçinin aldıkları maaşlarla ayakta kalmaktadır. Hafik, Ulaş ve Gölova ilçelerimizde de memurların esnafa katkısı çoktur. Her geçen gün küçülen, yatırım yapılmayan ilçelerimizde adliyenin kapanması vatandaşları olduğu kadar esnafımızı da mağdur edecektir.? dedi.

?İlçelerdeki esnafımızın gelir kaynaklarının başında görev yapan memurlar gelmektedir.? diyen Beşir Köksal, ?Bu ilçelerimizdeki esnaflarımız da memurların yaptıkları alışverişlerle ayakta kalmaya çalışmaktadır. Ayrıca köylerden ilçeye gelen ve adli işlemlerini yaptıran vatandaşlarımızın da esnafa katkısı küçümsenemez. Adliyenin kapanması hem esnafımızı hem de ilçelerdeki vatandaşlarımızı sıkıntıya sokacaktır. İlçelerdeki yapı taşlarından olan adliyenin kapatılması ilçeyi daha da kötüye götürecek ve bağlı bulunan köylerde mağdur olacaktır.? şeklinde konuştu.

SESOB Başkanı Beşir Köksal, ilçelerde hizmet veren adliyelerin kapatılmaması için siyasilerle gerekli görüşmelerde bulunduğunu, bu karardan geri adım atılması yönünde ümitli olduklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber