İşaret Dili Eğitimi katılımcılarına sertifikaları verildi

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli, işitme engellilerin sağlık hizmetlerinden daha kolay faydalanabilmesi amacıyla düzenlenen işaret dili eğitiminin sonunda sertifikalarını aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşitme engelliler ile sağlık çalışanlarının anlaşabilmelerini sağlamak ve böylelikle sağlık hizmetlerinden daha kolay faydalanabilmelerine yardımcı olmak amacıyla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hastanelerde çalışan sağlık personellerine işaret dili eğitimi verildi. Adıyaman Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden İnan Öztürk tarafından hastanenin toplantı salonunda düzenlenen 2 aylık eğitime, 120 sağlık personeli katıldı. Eğitim sonunda kursa katılarak işaret dili eğitimini başarı ile bitirenlere sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Uzm. Dr. Hacı Mehmet İnan, "İlimizde sağlık kalitesini yükseltmek, engelli vatandaşlara sağlık hizmetlerinde yardımcı olabilmek ve bu hasta gruplarımızın mağduriyetlerini gidermek için kurumumuz tarafından hassasiyetle çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Sertifika töreni sonunda kursa katılan personellere pasta ve dondurma ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber