Makedonyalı yetimler Bursa'da

Makedonya'nın Üsküp şehrinde yaşayan ve Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Bursa'ya gelen yetim çocuklar, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ'ın misafiri oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadağ, Makedonya'da faaliyet gösteren El Hilal Derneği'nin aracılığıyla Bursa'ya gelen çocukları Büyükşehir Belediyesi'nin BUSKİ'deki merkezinde kabul etti. Konferans salonunda gerçekleşen görüşmeye, Karadağ'ın yanı sıra El Hilal Derneği Genel Sekreteri Talat Sadiku, El Hilal Derneği Üsküp Şube Başkanı Fatmir Murtezani, Şube Başkan Yardımcısı Sabit Emin, Meclis Üyesi Ibuş Murtezani, Meclis Üyesi Florim Ademi ve 44 öğrenci katıldı.

El Hilal Derneği Genel Sekreteri Talat Sadiku, Bursa Büyükşehir Belediyesi'yle 2-3 yıldır ortaklaşa olarak çok yoğun aktiviteler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şimdiki çalışma kapsamında Makedonyalı 44 yetim çocuğun Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'da misafir edileceğini belirten Sadiku, şöyle konuştu:

"Makedon yetim çocukların burada ağırlanmasını sağlayan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz. Bizim Bursa'yla ilgili, her yıl devam eden 3 büyük projemiz var. Bunlardan birincisi fakir çocukların sünnet ettirilmesidir. Fakir çocukları inşallah bu Ramazan sonrasında da sünnet ettireceğiz. İkincisi aşure programı ve üçüncüsü de geçen yıldan bu yana devam ettirdiğimiz yetim çocukların Bursa'da ağırlanması programıdır. Tüm bu programlar, iki tarafın da samimiyetinin göstergesidir, delilidir. Umut ediyoruz ki bu birliktelik daha uzun yıllar devam edecektir."

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ da Makedon yetim çocukları Bursa'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Makedon vatandaşlarıyla pek çok ortak özelliğin yanında din kardeşi olduklarını ifade eden Karadağ, bu kardeşliğin anne ve baba kardeşliğinden de öte olduğunu söyledi.

Makedonya'dan gelen yetim çocukları özel statüye koyduklarını söyleyen Karadağ, "Bu söylediklerimiz, laf olsun diye dile getirilmiyor. Gerçekten sizler bizim çocuklarımız, kardeşlerimizsiniz. Sizlerin ayağına bir diken batsa, bizim yüreklerimiz sızlıyor. Sizlere olan bir yanlışlık hepimizi rahatsız ediyor" diye konuştu.

Konuşmasında misafir çocuklara tavsiyelerde de bulunan Karadağ, "Ne yaparsanız yapın ama iyi eğitim alın. Bulunduğunuz toplumda görgüsü, bilgisi ve terbiyesiyle öne çıkan bireyler olun. Bizlere de zamanında aynı şeyleri söylediler. Uyduklarımız oldu, uymadıklarımız oldu. Uymadıklarımız için pişmanız. Şimdi 'Keşke yapsaydık' diyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından El Hilal Derneği Genel Sekreteri Talat Sadiku, Karadağ'a plaket takdim etti. Başkan Karadağ da misafir heyet ile çocuklara Bursa'yla ilgili hediyeler verdi.

Muhabir: Umut Özgan

Yayıncı: Harun Kaymaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber