Adıyaman'dan kısa kısa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'da mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması hibe programının tanıtımı düzenlenen toplantıyla yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, böyle projeleri önemsediklerini belirterek, "Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen projeler iyi değerlendirilmelidir. Biz de projeyi iyi değerlendirmek için böyle bir tanıtım programı düzenledik" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projede, Türkiye'de mesleki ve teknik eğitimin içeriğinin geliştirilmesi ve kalitesinin arttırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Daha sonra slayt gösterisiyle projenin tanıtımı yapıldı.

Toplantıya okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

-Hayat Vakfı'ndan Başkan Büyükaslan'a ziyaret-

Merkezi İstanbul'da bulunan Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı,

'Adıyaman'da Çocuklar Sokakta Solmasın' projesine destek sağlamak amacıyla Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı ziyaret etti.

Adıyaman Belediye makamında gerçekleşen ziyarette, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Dr Ahmet Özdemir, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeşilay Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Dr. Ramazan Çelik ve Ak Parti Adıyaman Milletvekili Dr. M. Murtaza Yetiş yer aldı.

Derneğin çalışmaları hakkında Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'a bilgi veren Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Dr. Ahmet Özdemir, proje ile sokakta çalışan çocukların, sokakta yaşayan çocuklar statüsüne geçmesini önlemek, suça yönelmelerini ve suç örgütlerinin eline düşmelerini engellemek istediklerini söyledi.

Yeşilay Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Dr. Ramazan Çelik ise amaçlarının maddi veya sosyal yoksunluk sebebiyle sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların toplumdaki diğer çocuklar gibi hayata umutla bakıp insanca yaşamalarının sağlaması olduğunu ifade etti.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı'nın önemli bir misyon yüklendiğini vurgulayan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da, sokakta yaşayan veya sokakta çalışan çocukların hayata kazandırılması gibi erdemli bir görevi yerine getirmeye çalıştıkları için Hayat Vakfı'na teşekkür etti. Büyükaslan, Adıyaman Belediyesi olarak projeye gerekli desteği vereceklerini ifade etti.

-Başkan Büyükaslan-

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Yunus Emre Mahallesi'nde gerçekleşen mahalle toplantısında, yaptığı konuşmada, şehrin doğu bölgesini yatırımlarla geliştirdiklerini söyledi.

Geniş katılımlı toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Büyükaslan, bu tür toplantıların aslında sık sık yapılmasını istediklerini fakat iş yoğunluğundan dolayı 6 ayda bir yaptıklarını belirtti.

Başkan Büyükaslan, şunları kaydetti:

"2004 yılından buyana görevdeyiz ve o tarihten günümüze kadar Adıyaman'da güzel hizmetler yapıldı. Gerek hükümetimiz, gerekse belediye olarak bizler önemli ölçüde çalışmalarda bulunduk. Seçildiğimiz ilk günde şöyle bir prensip ortaya koyduk. Şehrimizin her tarafını geliştireceğiz dedik ve sözümüzde durduk. Bizden önce sürekli şehrin batı tarafı gelişiyordu, doğu ve güney tarafı unutuluyordu. Biz sözümüzde durduk. Şehrin dört bir tarafına hizmet götürdük."

Muhabir: Hakan Furkan/Mehmet Fatih Aslan

Yayıncı: Mehmet Öztaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber