Başbakan il başkanlarına '3Y' formülünü hatırlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2005 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlarına AK Parti'nin kırmızı çizgilerini ve hükümetin 3Y formülünü hatırlattı. Din milliyetçiliğine, etnik milliyetçiliğe ve bölgesel milliyetçiliğe karşı olduklarının altını çizen Erdoğan, ''Kırmızı çizgilerimizi ihlal etmeyin. Bu konudaki hassasiyetimizi her zaman göz önünde bulundurun'' dedi. Erdoğan, AK Parti'nin iktidara gelirken ortaya koyduğu ''3Y'' formülünü de hatırlatarak, ''Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla sonuna kadar mücadele edin'' diye konuştu.

Partisinin il başkanlarıyla dün biraraya gelen Başbakan Erdoğan, ilginç nasihatlerdi bulundu. Yaz döneminde bölgelerinde milletvekilleriyle birlikte çalmadık kapı bırakmamalarını isteyen Başbakan Erdoğan, il başkanlarından halkla kucaklaşmalarını istedi. AK Parti'nin yolsuzluklar konusunda çok hassas bir iktidar olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, herkesin bu hassasiyeti göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi. Hükümetin iktidara gelirken ''3Y'' formülü ortaya koyduğunu hatırlatan Erdoğan, teşkilatlardan yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele etmelerini istedi. Hükümetin yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele konusunda önemli bir aşama kaydettiğinin altını çizen Erdoğan, önümüzdeki dönemde de bu mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdüreceklerini bildirdi.

Başbakan Erdoğan il başkanlarına partisinin kırmızı çizgilerini de hatırlattı. AK Parti'nin biz ve diğerleri ayrımı yapan tek bir mezhebi, etnik unsuru ve dini anlayışı siyasetinin ana gövdesi yaparak diğer seçenekleri karşısına alan bir anlayış içinde olmadığını belirten Erdoğan, ''Dini milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe ve etnik milliyetçiliğe karşıyız. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimizdir. Kırmızı çizgilerimizi ihlal etmeyin. Bu konudaki hassasiyetimizi sizler de her zaman göz önünde bulundurun'' uyarısında bulundu.

Erdoğan konuşmasında ayrıca, teşkilatlardan düzenli çalışmalarını istedi. Bazı illerde il başkanı, belediye başkanı ve milletvekillerinin çatıştığı yönünde haberler aldığını ifade eden Erdoğan, ''İllerde üçlü kavga istemiyorum. Milletvekilleriyle ve belediye yönetimleriyle diyalog halinde olun. Çalışmalarınızı paralel yürütün'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber