Öğretmenlerin maaş tepkisi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2005 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Adana Şube Başkanı Güven Boğa, kamuya bağlı eğitim çalışanlarının açlık sınırında yaşadığını söyledi.

Boğa, düzenlediği basın toplantısında, ekonomik ve sosyal sorunlar ile hayatlarını sürdürmeye çalışan eğitim çalışanlarının çok zor durumda olduğunu belirtti. Binlerce eğitim emekçisinin pazarlama, işportacılık, garsonluk gibi ek işlerde çalıştığını ifade eden Boğa, "Son on yılda aldığımız maaşlar, yoksulluk sınırının yarısını bile karşılamamaktadır. Öğretmenlerimiz yoksulluk sınırının yarısı kadar maaş alabilirken, memur ve hizmetliler de aldıkları maaşla ancak açlık sınırında yaşam mücadelesi vermektedir" dedi. 15 yıllık bir öğretmenin değişik ülkelerde bir yılda aldığı toplam maaşları değerlendiren Güven Boğa, "İsviçre'de bir öğretmen yılda 60 bin 514 dolar, Almanya'da 46 bin 459 dolar, Kore'de 42 bin 845 dolar alırken, Tunus'ta 13 bin 564, Yunanistan'da ise 24 bin 716 dolar kazanmaktadır.

Türkiye'deki öğretmen ise sadece yılda 5 bin 714 dolarla geçinmek zorundadır" diye konuştu. Sürdürülen ücret politikasının önümüzdeki yıllar için umut vermediğini vurgulayan Boğa, "AKP Hükümeti'nin IMF'nin emri üzerine kamu emekçilerine önümüzdeki yıl için birinci altı ay yüzde 4, ikinci altı ay için de yüzde 4 olmak üzere toplam yüzde 8 zam önermesi, yoksulluk sürecinin derinleşerek devam edeceğinin göstermektedir" şeklinde konuştu.

Boğa, demokratik sendikal örgütlülük ile hükümetin politikalarına karşı mücadele vereceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber