ATO: Sağlık turizmi Ankara'yı kalkındırır

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın açıkladığı sağlık turizmi pazarının 100 milyar dolarlık hacme ulaşacağını ve 5 milyon kişinin sağlık turisti olarak çeşitli ülkelerde tedavi göreceğine ilişkin teşvik programına Ankara Ticaret Odası'ndan destek geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oda başkanı Salih Bezci, sağlık turizminin Ankara'yı kalkındıracağını söyledi.

ATO Başkanı Bezci konuyla ilgili açıklamasında, sağlık sektöründe Türkiye'ye rakip olabilecek ülkelerle yaptığı kıyasta Ankara'nın çok önemli avantajlara sahip olduğunu belirterek, şunları aktardı:

"Türkiye'nin, İngiltere ve ABD gibi sağlıkta öncü ülkelerle kıyaslandığında büyük bir ekonomik avantaja sahip olduğunu göz önüne alırsak, sağlık sektöründe Türkiye'nin en gelişmiş şehri olan Ankara için sağlık turizminin kaçınılmaz bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de bulunan JCI akredite belgeli hastanelerin yüzde 20'sinin Ankara'da toplanmış olması da önemli bir avantajdır. Uluslararası akreditasyona sahip hastanelerin Almanya'da 5, Çin'de 8 adet olduğu düşünüldüğünde Ankara'nın tek başına bu ülkelerin üzerinde bir güce sahip olduğunu görmekteyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber