Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Nevşehir Belediyesinde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığınca yürütülen hizmetlere ilişkin gerçekleştirilen koordinasyon kuruluna başkanlık yapmak için geldiği Nevşehir'de, Belediye Başkanı Hasan Ünver ile bir süre görüştü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir'de ilk olarak Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin'i ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra Nevşehir Belediyesi'ne geldi.

Nevşehir Belediyesi hizmet binası önünde Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından karşılanan Eroğlu, Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan merasim mangasını selamladı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Nevşehir'de Ak Parti döneminde büyük hizmetlere imza atıldığını belirterek, yapılan hizmetlerden dolayı Eroğlu'na teşekkür eden Ünver, şöylekonuştu:

" Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, hangi istekle yanlarına gittiysek bizi hiç eli boş çevirmedi. Her şeyden önce biz sayın bakanımızı bir ağabey olarak görüyoruz. Kendileri hizmetlerimizde büyük destek sağladı. Şu an Nevşehir'in Kent Ormanı ve içme suyu alanında iki yatırımımız için kendilerinden destek beklentisi içerisindeyiz. 2012 yılı ek yatırım programına bu iki yatırımımızı da dahil ederse kendilerine çok müteşekkir kalacağız."

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu da, Nevşehir'de bulunmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirtti. Nevşehir'in bakanlığını ilgilendiren sorunlarının çözümünde ellerinden geleni yerine getirdiklerine dikkat çeken Eroğlu, şunları söyledi: "Nevşehir'in çöp ile ilgili meselesi vardı, onu hallettik. Arsenik sorunu vardı,onu da çözüme ulaştırdık. Nevşehir'in şehir ormanı ile ilgili sorununa da çözüm oluşturacağız. Nevşehir'e yakışan çok güzel ve örnek oluşturabilecek bir kent ormanı oluşturacağız. Nevşehir ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birisi. Turizm alanında susuzluk olamaz. Nevşehir'e gereken özeni göstermemiz gerekiyor. Burasının çiçek gibi olması gerekir. Nevşehir'de şimdiden sembol bir ağaç cinsi belirlememiz gerekiyor. Bunu da sayın başkanımız zaten belirlemiş.Nevşehir'de büyük bir seferberlik başlatarak, ıhlamur dikimini yaygınlaştıracağız. Bu yılı ıhlamur yılı ilan edelim. Sizlerde bizlerde muazzam bir seferberlik yapalım. Ne gerekiyorsa yapılacak. Ihlamur ağaçları ile Nevşehir'i bezeyelim."

Kentlerde meydanların bulunmadığını ve bunun büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehir meydanı benim özel bir hasretle beklediğim bir iş. Şehirlerde meydan yok maalesef. Afyon'da böyle bir meydan vardı,oraya da vali bey meydana bir bina yapmış. Ona şimdi başka bir bina verdik, birkaç aya kadar çıkacak. Meydansız şehir olmaz. Burada meydanın oluşturulması sevindirici."

Eroğlu, Nevşehir'de bakanlığı ile ilgili tüm birimleri tek bir çatı altında topladıklarını belirterek önümüzdeki günlerde de DSİ Şube Müdürlüğü'nün kurulacağını belirtti.

Ziyarette daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'na günün anısına Hitit anforası takdim etti.

Eroğlu, daha sonra Ak Parti İl Başkanı Kazım Sunar'ı da makamında ziyaret ettikten sonra Kapadokya Dedeman Otel'de düzenlenen Koordinasyon Kuruluna başkanlık yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber