Edirne Tapu Müdürü, serbest bırakıldı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan Edirne Tapu Müdürü H.İ.E. serbest bırakıldı.Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, müdürle birlikte tapu memuru Ü.A ile emlakçılık yapan A.F ve A.S'yi gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan şahıslar öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgunun ardından tapu memuru Ü.A ve emlakçı A.F serbest bırakılırken Müdür H.İ.E ile emlakçı A.S mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen müdür ve emlakçı serbest bırakıldı.


Bir emlakçı, yaptırdığı işlemler karşılığında rüşvet istendiği iddiasıyla Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, soruşturma için Cumhuriyet Savcısı Murat Yiğiter'i görevlendirdi. Soruşturma kapsamında Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri Tapu Müdürü H.İ.E.'yi yakın takibe aldı.

Rüşvet olayının kanıtlanması amacıyla seri numarası alınan paralar tapu işlemlerini yapması için bir emlakçı vasıtasıyla müdüre verildi. Bir araç içerisinde yapılan para teslimatı, emlakçıda bulunan kamera ile saniye saniye kaydedildi. Paranın alınmasının ardından tapu müdürü evine geçti. Kaçakçılık ekibi, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla müdürün evine operasyon düzenledi. Yapılan aramada H.İ.E.'nin ceplerinde daha önce seri numarası alınmış paralar bulundu. Gözaltına alınan tapu müdürü emniyette götürüldü.

Soruşturma kapsamında olayla ilgisi bulunduğu iddiasıyla tapu memuru Ü.A., emlakçılık yapan A.F. ve A.S. de gözaltına alındı.

Emniyetteki sorguları tamamlanan tapu müdürü ve memuru rüşvet alma, emlakçılar ise rüşvet verme iddiasıyla mahkemeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber