İlçe milli eğitim müdürü kendisini sendikalı yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 23:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun ?sendika üyesi olamayacaklar? başlıklı 15. maddesinin birinci fıkrasının c bendinde yer alan, ?Bu Kanuna göre kurulan sendikalara; ? Bu Kanun kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların müsteşarları, başkanları, genel müdürleri, daire başkanları ve bunların yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, merkez teşkilâtlarının denetim birimleri yöneticileri ve kurul başkanları, hukuk müşavirleri, bölge, il ve ilçe teşkilâtlarının en üst amirleri ile bunlara eşit veya daha üst düzeyde olan kamu görevlileri, belediye başkanları ve yardımcıları, ? Üye olamazlar ve sendika kuramazlar? hükmü yer almaktadır.

Eğitim Bir Sen yaptığı açıklamada bu açık hükme rağmen Sivas İli Koyulhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz'ın Türk Eğitim-Sen'e üye olduğunu ve üyeliğin de sendikanın 22.05.2012 tarihli ve 123 sayılı kararıyla kabul edildiğini ve kendisinden ilgili sendika hesabına Haziran 2012 ayına ilişkin üyelik aidatı kesintisi yapıldığını açıkladı

Sendika yönetimi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazı göndererek, adı geçen ilgili hakkında gerekli idari tahkikatın başlatılarak işlem yapılmasını ve hakkında açılacak tahkikat sonuçlanıncaya kadar yöneticilik görevinin üzerinden alınmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber