EDAŞ Müdürü'nü yılan ısırdı

Hakkari Üniversitesi ile Hakkari Zirve Dağcılık Kulübü tarafından Sümbül Dağı'na düzenlenen tırmanış sırasında Hakkari İl EDAŞ Müdürü İzzettin Demir'i yılan ısırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabah saatlerinde Hakkari Üniversitesi ile Hakkari Zirve Dağcılık Kulübü, aralarında öğrenci, öğretim görevlileri, kurum amirleri ile vatandaşların bulunduğu 53 kişilik bir grupla 3 bin 467 rakımlı Sümbül Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi. Geceyi Sümbül Dağı eteklerinde geçirerek havai fişek gösterisi yapmayı planlayan grup, 2 bin 300 metrede üzücü bir olay yaşadı. İl EDAŞ Müdürü İzzettin Demir'in tırmanışta eğildiği sırada omzunun sol tarafını yaklaşık bir metrelik yılan ısırdı.

Yardım istenmesi üzerine Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan 4 helikopter havalandı. 3 helikopter çevrede güvenliği sağlarken bir helikopter ise dağın eteklerine halat atarak yaralı İzzettin Demir'i almayı başardı. Fatih Kışlası'na indirilen yaralı, daha sonra ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Demir'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Grup tırmanışa kaldığı yerde devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber