Dünyanın farklı renkleri Taksim'de buluştu

Büyükçekmece Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Taksim'de etkinlik yapan yabancı ülke temsilcilerinin gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 13. kez yapılıyor. Türk Folklor Kurumu'nun katkıları ile gerçekleştirilen festival için kendi yerel giysileri ile festivale gelen yabancı ülke temsilcileri, Odakule'de toplanarak kortej oluşturdu. Kendi ülkelerinin bayraklarını taşıyan grup, İstiklal Caddesi boyunca yürüyüş yaptı. Daha sonra Taksim'de toplanan grup burada izleyenlere renkli görüntüler yaşattı. Folklorcular yerel enstrümanlarla şarkı söyleyip dans gösterilerinde bulundu. Grubu izleyen vatandaşlar ise bir taraftan fotoğraf çekti diğer taraftan alkışları ile tempo tuttu.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bu festival sayesinde binin üzerinde yabancı konuğu Büyükçekmece'de ağırladıklarını söyledi. Konukların ülkelerine dönerken Türk misafirperverliği karşısında memnun kaldığını belirten Akgün, ?Bu insanların memnun dönmesinin en büyük faydası ülkemizin tanıtımına mutlaka katkı sağlayacaktır.? dedi.

Festivale temsilci gönderen ülkelerden bazıları şöyle: ?Amerika, Arjantin, Brezilya, Bulgaristan, Endonezya, Güney Kore, Hollanda,İspanya,KKTC, Kosova, Makedonya, Meksika,Mısır,Peru, Polonya,Sırbistan, Slovakya, Tataristan, Tayland, Togo, Ukrayna, Ürdün, Litvanya, Rusya, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Almanya ve Macaristan.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber