Tatvanlılar, Denizci Heykeli'ne 13 yıl aradan sonra yeniden kavuştu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde vatandaşların 13 yıllık 'Denizci Heykeli' hayali gerçekleşti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatvan'da 13 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından kaldırılan Tatvan'ın simgesi Denizci heykeli Tatvanlılar tarafından 13 yıl aradan sonra yeniden dikildi. Tatvan İşletme Parkı'nda çalışmalar bitirilerek heykelin açılışı yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan gönüllü kampanya katılımcılarından Ferhan Çelebi, denizci heykelinin yapılacağı alanda yaklaşık bir ay önce başlatılan çalışmaları bitirerek, açılışını yaptıklarını söyledi. Heykelin Tatvan'ın simgesi olduğunu, geçmiş dönemlerdeki belediye başkanı tarafından kaldırıldığını ve bu durumu hiçbir Tatvanlının kabullenmediğini belirten Çelebi şöyle konuştu: "Heykel 1950 yılında Cevdet Selvi adında bir heykeltıraş tarafından Tatvan'a hiçbir bedel alınmadan kendi imkanlarıyla yapılmış. O günden sonra 1989 yılına kadar Denizcilik İşletmesi Oteli önünde bulunan çay bahçesinde adeta Tatvan'ın simgesi haline gelmişti. Tatvan'da doğup büyüyen, ancak çeşitli nedenlerden dolayı yaşamlarını ülkemizin çeşitli illerinde idame ettiren hemşehrilerimiz ile ortak bir karar alarak heykelin yeniden yapılması için bir fikir ortaya attık. Fikir, çok büyük bir yankı uyandırdı. Almış olduğumuz karar doğrultusunda görüşlerini aldığımız Şiyar Epözdemir, heykeli yapabileceğini belirtti. Bizlere heykeli dikmek kaldı. Bir Tatvanlı olarak heykelin yeniden dikilmesi bizleri olduğundan fazla mutlu etti. Biz Tatvan halkı olarak Türkiye'de belki de dünyada bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere heykel konusunda her türlü desteği sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.?

Heykelin yapan heykeltıraş Şiyar Epözdemir de Tatvanlı bir vatandaş olarak heykelin yapımında emeği geçtiği için mutlu olduğunu ifade etti. İki metre 30 santim uzunluğundaki heykelin, 85 metrekare alana ve 70 santimetre derinliğe sahip havuza dikildiğini ifade eden heykeltıraş Epözdemir, "Heykelin bırakılacağı alanda yaklaşık bir aydır devam eden çalışmalarımız bitti. Tatvanlı vatandaşlar olarak her gün bir kardeşimiz bu çalışmaları yerinde takip etti. Genel olarak tüm çalışmalar tamamlandı. Heykelimizi 13 yıl aradan sonra yeniden dikmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Heykelin tüm Tatvanlılara hayırlı olmasını diliyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber