Emeklilerin sıkıntılarını anlatması için meydana kürsü kurdular

Devrimci İşçi Sendikaları'na bağlı Tüm Emekliler Sendikası üyesi bir grup emekli, Bursa Şehreküstü Meydanı'na emeklilerin istek ve şikayetlerini kamuoyuna duyurabilmeleri için 'Emekli Kürsüsü' kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Emekli-Sen Bursa Şubesi üyesi bir grup emekli adına Şube Başkanı Günay Onayman, bir açıklama yaptı. Emekliler Haftası'nın diğer birçok alanda belirlenmiş gün ve haftalarda olduğu gibi hamasi nutukların atıldığı bir törenle geçiştirildiğini belirten Onayman, "Bizler, sıkıntılarımıza çözüm istiyoruz. Bizler artık nutuk değil sıkıntılara çare bulunmasını istiyoruz. Emeklilerin bir çok meselesi var, bunları defalarca açıkladık, ancak devleti yönetenler sesimizi duymadılar. Bu yıl Emekliler Günü'nde bir de emekliler konuşsun dedik. Bu yılki Emekliler Günü'nde emeklilerin konuşup dertlerini aktarmaları için, Türkiye'nin birçok il ve ilçe merkezinde şube ve temsilciliklerimiz tarafından 'Emekli Kürsüsü' kurulmaktadır. Maksadımız emeklilerin sorunlarını kamuoyuyla paylaşmalarını sağlamaktır." diye konuştu.

Emeklilerden imza da toplayan sendika üyeleri, emeklilerin dertlerini anlatmaları için kurulan kürsüye gelmesini istedi. Havaanın sıcak olmasının da etkisiyle emekliler için kurulan kürsüye uzun süre gelen olmadı. Şehreküstü Meydanı'ndaki kürsü gün boyu açık kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber