Kur'ân sevdalıları hafızlık töreninde buluştu

Elbistan İlçe Müftülüğü Bedir Efendi Yatılı Hafızlık Kur'ân Kursu'nun üçüncü hafızlık töreni düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kur'ân okuma dünya birincisi olan Beykoz Riva Camisi İmam Hatibi Mehmet Bilir'in de katıldığı Pınarbaşı Spor Kompleksi'ndeki törende, beş gence hafızlık beratı verildi. Bekir Ermurat (17), Şuayp Baz (17), Sadullah Şahan (17), Ferhat Şahan (17) ve Murtaza Meşe'nin (25), imam hatip lisesini dışarıdan bitirdikleri ve önümüzdeki günlerde kurs hocalarının yönlendirmesiyle farklı illerde öğrenime devam edecekleri belirtildi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher'in de bulunduğu törende belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından Kur'ân okundu. Açılış konuşmasını yapan Elbistan İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, Bedir Efendi Yatılı Hafızlık Kur'ân Kursu'nun açılmasında ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlerle hocalara teşekkür etti. Müftü Pat, ?Böyle bir gece, her yerde yaşanmaz. Hafızlık Kur'ân kursu olan ilçe azdır. Bunun için Allah'ın sevdiği kullarsınız. Hafızlarımızın burada oluşu bizim ve sizin dünya ve ahretimiz için büyük bir değerdir." dedi.

İl Müftüsü Gevher ise Kur'ân?ı Kerîm'in kıyamete kadar insanlığı aydınlatacağını vurgulayarak, ?Bir yerde Kur'ân konuşuluyorsa ve okunuyorsa orada bereket ve güzellik vardır. Burada manevi bir sofra var. Kur'ân, insana hayat vermek için gelmiştir.? şeklinde konuştu.

İmam Hatip Bilir'in Kur'ân tilavetinin ardından plaket törenine geçildi. Kursa yardımda bulunan hayırsever esnaflar ve diğer vatandaşlara, katkılarından dolayı plaket verildi. Son bölümde ise genç hafızlar sahneye çağrılarak, belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Program, yeni hafızların okuduğu sûrelerle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber