Bakan Yardımcısı Balta: Hastane inşaatımızı bitirerek hizmete açacağız

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Vakfıkebir'de hastane inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. Şuandan herhangi bir sıkıntı yok. Belirlenen süre içerisinde bitirerek hizmete açacağız." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balta Vakfıkebir'de ilk olarak Kaymakamlık makamında ilçenin sorunları hakkında Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy'dan bilgi aldı. Ardından devam eden yatırımları yerinde inceleyen Bakan Yardımcısı Balta ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada ilçenin sorunlarıyla ilgili olarak hem kaymakamdan, hem de ilçe başkanından bilgi aldığını belirtti. "Hastane inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. Şuandan herhangi bir sıkıntı yok. Belirlenen süre içerisinde bitirerek hizmete açacağız. Yeni binanın hizmete girmesiyle eski binayı yıkarak yeniden yapacağız." diyen Balta, Turizm Eğitim Merkezi (TUREM)'in de yeniden yapılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. TUREM'in yaklaşık 8 dönüm arazisi olduğunu hatırlatan Bakan Yardımcısı Balta, "Biz buna 2 bin 400 metre kare arazi daha kamulaştırarak katmak istiyoruz. Çünkü çok geniş bir kampüs alanı içerisine Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesi, 180 kişilik öğrenci pansiyonu ve 90 yataklı uygulama oteli yapılacak. Yurt konusunda ise en geç 15 gün içerisinde Karayolları' nda onay bekliyoruz. Onay geldikten sonra inşallah ilçemize 500 kişilik öğrenci yurdu yapmak için çalışmalara başlayacağız." dedi.

Balta yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Tarım İlçe Müdürlüğü hizmet binası yıkılıp yeniden yapılması için ihale edildi. Tarım İlçe Müdürlüğümüzde bir yıl içinde yeni hizmet binasına kavuşacak. Amacımız ilçelerimize, illimize, bölgemize ve ülkemin her tarafına en iyi şekilde hizmet edebilmek için gece gündüz çalışıyoruz."

İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy'da, Gülbahar Hatun'la ilgili bir proje düşündüklerini dile getirerek, "İlçemiz Gençlik Merkezi yanındaki alanda bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. O vesile ile projemize destek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber