Gölbaşı Köyü'nde Yörük Şöleni

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Gölbaşı Köyü'nde gerçekleştirilen geleneksel Dede Pilav Günü ve Birinci Karakeçili Yörük Şöleni renkli görüntülere sahne oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kutlamalar, gençlerin otantik kıyafetleri ve bayraklarla köy meydanına girmesiyle başladı. Halk müziği sanatçıları kahramanlık türkülerini seslendirdi. Bursa Çeki Köyü halk oyunları ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü. Hacivat-Karagöz ve meddah gösterileri beğeni topladı.

Birbirinden ilginç görüntülerin oluştuğu törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Bursa'nın yörüklerin en yoğun yaşadığı bölgelerden biri olduğunu söyledi. Şerbetçioğlu, "Yörükler, tarihi ve kültürel değerleriyle Osmanlı'nın torunları olan ve her türlü övgüye layık insanlardır. Birlik ve beraberliklerine katkı sağlayan bu tür şölenlerin yörüklerin örf, adet, gelenek ve göreneklerinin yaşatılması için çok faydalı olduğuna inanıyorum. Anadolu'nun sevgi, saygı ve hoşgörü kültürünün bugünkü temsilcileri olan yörükleri kültürel değerlerimize sahip çıktıkları için tebrik ediyorum." dedi.

Gölbaşı Muhtarı İrfan Aydın ise köylerinin Karakeçeli aşiretinin boylarına uzandığını ifade etti. Yıllardır Gölbaşı Köyü'nde yapılmakta olan, Mevlit ve Dede Pilavı geleneğine bu yıl Yörük Şöleni fikrini ilave ettiklerini belirten Aydın, Yörük kültürünü tanıtmayı amaçladıklarını kaydetti.

Törenin sonunda konuklara pilav ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber