Bulgur ve mercimeğin yurt dışı tanıtımına bakanlık onayı

İhracatın artırılması için üreticileri desteklemeye yönelik olarak Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından hazırlanan 'Bulgur ve Mercimek Sektöründe İhracat İçin Güç Birliği Projesi' Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı, projenin onaylanmasından dolayı memnun olduklarını ifade ederek, ?İlk hedefimiz, 2023 ihracat hedeflerini tutturabilmek için yurt dışında yeni pazarlar aramak olacak.? dedi.

Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi (UR-GE) kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmayla ilgili değerlendirmede bulunan Batallı, "Bakanlık UR-GE Projeleri'ne en fazla 3 milyon avro destek vermekte. Bizler de bu kapsamda bu miktarı kullanmayı planlıyoruz. Projemizin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları başlatmış bulunuyoruz." diye konuştu.

Bakanlığın, projelerde hazırlanan programlara uygun olarak hareket edilmesi halinde yüzde 70-75'lik bölümünü hibe olarak verdiğini kaydeden Batallı, geriye kalan bölümün ise projede görev alan firmalar tarafından ortak olarak karşılandığını hatırlattı. Bulgur ve mercimeğin, dünyanın birçok ülkesinde tanıtılmasını ve bilinirlilik oranının yükseltilmesi için çalışmalar yapacaklarının altını çizen Batallı, "Proje, bulgur ve mercimek sektörünün sahip olduğu ihracat potansiyelinin değerlendirilerek mevcut ihracat pazarının genişletilmesini amaçlamakta. Toplam 19 firma katılımıyla oluşturulan grubumuzun çalışmaları 3 yıllık bir süreyi kapsayacak. Proje kapsamında ilk önce sektörle ilgili ihtiyaç analizi çalışması yapılacak. Hazırlanacak rapor doğrultusunda izlenecek yol haritası belirlenecek. Konuyla ilgili GAİB bünyesinde sürdürülecek olan çalışmalarımızın sonuç vereceğine ve üreticilerimizin ürünlerini dünyanın birçok ülkesine ihraç edebilecek bir potansiyel yakalayacaklarına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Bulgur ve mercimeğin, bu projeyle dünya mutfak kültürünün vazgeçilmez besin maddeleri arasında yerini alacağını aktaran Batallı, "Proje kapsamında ilk hedefimiz Afrika, Orta Doğu ülkeleri, AB ülkeleri ve Rusya'dır. Bu tanıtım, aynı zamanda Türkiye'nin de tanıtımının yapılması anlamına gelecektir.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber