Ankaralı sanayicilerden eğitim gönüllüsü Sıtkı Alp'e ziyaret

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD), Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp'i makamında ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASAD Başkanı Ekrem Akgümüş, ziyarette yaptığı konuşmada, ?Eğitim sevdalısı olan Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp Bey'e ziyarette bulunmanın heyecanını yaşıyorum. Sayın Sıtkı Alp, bu ülkeye eğitimin her alanında yıllarca hizmet etmiş, hizmetlerine okul ve yurt yapımını da katarak daha da anlamlı kılmıştır. Onun yetişmesine vesile olduğu insan sayısı yüz binli sayılarla ifade edilmektedir. Bu eğitim aşkı, onu dünyada pek az kişiye nasip olan bir mertebeye ulaştırmıştır.? dedi.

Akgümüş, dernek çalışmaları içerisinde eğitimin büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, ?ASAD olarak iş adamlarımızı bir çatı altında toplayıp ülkemiz adına hayırlı işler yapmak için yola çıktık. Bu çalışmalarımız içinde şüphesiz eğitim önemli bir yer tutmaktadır. Çünkü insan doğumundan ölümüne kadar öğrencidir ve öğrenmeye her zaman muhtaçtır. Bu eğitim çalışmalarımız içinde ihracat eğitimleri, sektörel eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri gibi üye iş adamlarımızı ilgilendiren birçok eğitim bulunmaktadır. Bünyemizde bulunan Genç ASAD, Ankara ve çevresinde bulunan on iki farklı üniversiteden 500 üye sayısına ulaşmıştır. Üye öğrencilerimizle beraber hem üretime hem de eğitime ağırlık veriyoruz. Eğitim çalışmalarımız değerlendirmek açısından Sıtkı Alp Bey'in tecrübelerine ve bilgi birikimine ihtiyacımız var.? diye konuştu.

Hayırsever Sıtkı Alp ise öğrencilik hayatının hep yatılı okullarda geçtiğini ifade ederek, 50 yıllık öğretmenlik hayatının 40 yılının özel öğretim kurumlarında geçtiğini ifade etti. Alp, şöyle devam etti: "Ömrümü, Türk milletine, Türk gençlerine hizmete adadım. Şu anda dört okul bir arada, kampüste eğitim vermekteyiz. Ülkemizin diğer çocuklarına da hizmet etmek içimizden geçiyor. Ben hayatımı hep eğitimle geçirdiğim için eğitimden alıyorum, tekrar eğitime yatırıyorum. Çünkü bu ülkede eğitim olmadan, kaliteli eğitim verilmeden hiçbir alanda verim alabilmeniz mümkün değildir.?

Ziyaretin sonunda, ASAD Başkanı Ekrem Akgümüş, Sıtkı Alp'e, ASAD logolu porselen bir tabak hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber