Malatyalı iş adamları tekstil sektörünün sorunlarını konuştu

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Tekstil Komitesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?Ortak Akıl Toplantısı' ile tekstil sektörünün sorunları masaya yatırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekstil sektörünün sorunlarını çözmek için gerçekleştirilen ortak akıl toplantısında konuşan MAKİAD Tekstil Komitesi Başkanı Sabahattin Kocaağa, kalifiye eleman, yan sanayinin olmaması, gerekli değeri görmemesi ve örgütlenememesi konularında sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

Şehirdeki teknik liselerde tekstil bölümü açılmasının, nitelikli eleman sorununa çözüm olabileceğini belirten Kocaağa, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM)'nin iyileştirilmesi ya da değiştirilmesi gerektiğini anlattı. Yan sanayinin yetersiz olduğunu vurgulayan Kocaağa, üretici firmaların çok az sayıdaki tedarikçi ile çalışmak zorunda kaldığını ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman da kurum olarak talep doğrultusunda kurslar düzenlediklerini aktardı. İşverenleri arayarak kayıtlarda bulunamayan mesleklerde eğitim amacıyla kurslar açtıklarını anlatan Toman, ?İş başı ve istihdam garanti kurslarımız var. Toplum yarına çalışma programlarımız var. Kurumumuz, artık eskisi gibi dar kalıplar içerisinde yürüyen bir kurum değil. İşverenlerin talepleri değerlendirilerek, ya kendilerine kurs öneriyoruz ya da eleman gönderip istihdam etmelerini sağlıyoruz.? dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde birçok istihdam alanı olduğunu, ancak işsizlerin buraya sıcak bakmadığını dile getiren Toman, tekstilde yatırımcıların nitelikli eleman bulamadıkları için yatırımdan vazgeçmeye başladıklarını kaydetti. 189 iş ve meslek uzmanı danışmanı atandığını ifade eden Toman, ?2012 sonuna kadar 20 danışmanın daha atanması bekleniyor. Danışmanlar iş yerlerini ziyaret ederek işverenlerin önerilerini, isteklerini kayıt altına alacak, işverenlerin istediği vasıflı veya vasıfsız işçinin istihdamını sağlayacak. Danışmanlar, kuruma başvuran işsizlere başvuru formu (CV) hazırlayacak, danışmanlık yapacak, her işsizin bir danışmanı olacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber