Engelli öğrenci, Açık İlköğretim Okulu bitirme sınavına evinde girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan Açık İlköğretim Okulu bitirme sınavında, ortopedik engelli olduğu için Afşin ilçe merkezine gidemeyen Fatih Gün isimli öğrenci evinde sınav oldu. Fatih Gün'e,Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı görevli öğretmenler destek oldu.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Büyük Kızılcık Kasabası'nda ikamet eden Fatih Gün, 14 yaşında geçirdiği kas gelişim bozukluğu hastalığı sebebiyle eğitimine ara vermek zorunda kaldığını, buna rağmen içindeki okuma aşkının hiç bitmediğini ifade etti.

Fatih Gün, "Okulumuz yaklaşık 5 km uzaklıktaydı. Okula gidip gelirken engelimden dolayı çok zorlanıyordum ve okulu bırakmak zorunda kaldım. Fakat okuma aşkım hiç bitmedi, bu arada Cumhurbaşkanımızın 'Eğitim Her Engeli Aşar' projesini duydum ve bu amaçla Açık İlköğretim Okulu'na kaydoldum. Yürümekte zorlandığım için sınav merkezi olan Afşin ilçesine gidemedim. Benim gibi engellilerin eğitimi için görevlilerin evimize gelmesi beni çok duygulandırdı ve hayata bağlanmamı sağladı. Devletimizin, benim gibi engellilere sağladığı bu imkanı en iyi şekilde değerlendirip, üniversiteye kadar okumak istiyorum. Üniversitede tıp eğitimi alıp, benim durumumda olan insanlara yardımcı olmak istiyorum." dedi.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı görevli öğretmenler giderek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber