Tüp bebek yöntemiyle 46 yaşında anne oldu

Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurarak evlatlık edinmek isteyen 46 yaşındaki Aysel Akyüz, tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 yıl önce tanısal laparoskopi işlemiyle tüpleri kapanan Aysel Akyüz, bebek sahibi olmak için 6 kez tüp bebek yöntemine başvurdu. Bütün tedavileri olumsuz sonuçlanan Akyüz, hamile kalma ümidini kaybettiği zamanda Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvuru yaparken son bir kez tüp bebek yöntemine başvurarak 46 yaşında anne oldu.

Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde yedinci tüp bebek yöntemine başvuran Akyüz, sağlıklı bir gebelik sonrası kızı Defne'yi kucağına aldı. Geçirdiği başarısız tüp bebek denemelerinden sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını ifade eden Akyüz, hiç beklemediği bir anda anneliği tattığını söyledi. Evlat edinmek isterken kendi çocuğuna kavuştuğunu aktaran Akyüz ?46 yaşındaydım ve geçirdiğim 6 tüp bebek denemesi de başarısız olmuştu. Evlatlık edinmek için Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurmuştum. Aslında yeni bir hayal kırıklığına hazırdım. Ama tedavim başarılı oldu. Önce anne olacağım müjdesini sonra da kızımı kucağıma aldım. Şimdi yıllar boyu özlemini çektiğim, beklediğim bebeğimi kucağımda tutuyor olmak tarif edilemez bir duygu. Gerçekten çok mutluyum.? diye konuştu.

Aysel Akyüz'ün tedavi süreci hakkında bilgi veren, Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Batu Aydınuraz, ileri yaşın tüp bebek tedavisinde istismara çok açık bir konu olduğu belirtti. Teoride 40 yaşından sonra gebelik ihtimallerinin çok hızlı bir düşüş gösterdiğini ve 44 yaşından sonra ise bir gebelik elde edilemeyeceğinin bilindiğini aktaran Aydınuraz, şunları söyledi: ?Ancak pratik bunu göstermiyor. 44 yaş üstü pek çok gebelik elde edebiliyoruz. İleri yaş anne baba adaylarına ihtimalleri gerçekçi olarak anlatıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber