Kur'an kurslarında turnuva zamanı

Elbistan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü arasında yapılan 'Camiden Spora Projesi' kapsamında Kur'an kursları arasında futbol turnuvası düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turnuvada ilk maç İlçe Müftüsü Abdussamet Pat ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Yılmaz'ın vuruşuyla başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları, 18 Haziran'da ders başı yaptı. Hafta için her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği ve günde 3 saat eğitim yapılacak kurslarda, Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriliyor. 07-18 yaş aralığındaki öğrencileri kapsayacak etkinliklerde çeşitli spor dalları da öğretilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan, 81 ilde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri ile İl Müftülükleri aracılığıyla hayata geçirilecek proje, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde de uygulanmaya başladı. Projeyle yaz aylarında açılan Kur'an kurslarına katılan 7-18 yaş aralığındaki gençlere sporu sevdirmek, serbest zamanlarını spor yaparak geçirmelerini sağlamak, sosyal aktivitelere katılımı artırmak amaçlanıyor.

Elbistan'da da yaz Kur'an kurslarına devam eden öğrencilerin katıldığı bir futbol turnuvası düzenlendi. 14 takımın katıldığı futbol turnuvasında takımlar 4'erli ve 3'erli gruplara ayrıldı. Lig usulü oynanacak maçlarda grup birincileri direkt yarı final oynayacak. 13 Temmuz'da ise final karşılaşması yapılacak. Turnuvada dereceye girecek takımlara kupa ve çeşitli hediyeler verilecek. Turnuvanın Kümbet Camii Kur'an Kursu ile Eyüp Sultan Camii Kur'an Kursu futbol takımları arasında oynanan ilk maçının başlama vuruşunu ise İlçe Müftüsü Abdussamet Pat ile Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdür Vekili Mustafa Yılmaz yaptı.

Turnuva hakkında değerlendirmelerde bulunan İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, ?Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz kurslarına katılan çocukların çeşitli eğlencelerle, güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur'an-ı Kerim öğrenmelerini sağlamak, sporu sevdirmek ve boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir de protokol imzaladı. Bizler de bu doğrultuda futbol turnuvası düzenledik. Çocuklarımıza başarılar diliyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber