Kepez Devlet Hastanesi'nin projesi tamamlandı

Antalya Kepez'e yapılacak 300 yataklı devlet hastanesinin mimari projesi tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapım ihalesine bu yılın ikinci çeyreğinde çıkılması beklenen hastanenin, 2014'te hizmete girmesi planlanıyor.

Kepez Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Sütçüler bölgesinde, içerisinde karkas halinde semt polikliniğinin bulunduğu 52 dönümlük araziye, beş yıldızlı bir devlet hastanesi inşa ediliyor. Ekim 2010'da mimari projesi ihalesi yapılan hastanenin çizimi tamamlandı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nın, Sağlık Bakanlığı ile imzalayacağı protokol kapsamında 2012'nin ikinci çeyreğinde hastanenin yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini belirten Tütüncü, hastanenin 2014 Yerel Seçimleri'nden önce Antalya'ya kazandırılacağını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaptığı görüşme sonrasında, 52 dönümlük araziye 300 yataklı hastane yapılması bakanlığın yatırım programına alınmıştı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Kepez Belediyesi'nin Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nin inşasının Ekim 2010'daki temel atma töreninde, hastanenin ilçeye yapılacağının müjdesini vermişti. Sağlık Bakanlığı, daha sonra hastanenin Kepez'e kazandırılması için yasal prosedürleri başlatmış ve ilk olarak da tesisin mimari projesini ihaleye çıkarmıştı. İhaleyi alan firma tarafından ise 300 yataklı devlet hastanesinin mimari projesinin çizimi tamamlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber