Huzur Derneği'nin kampanyasında 80 ünite kan toplandı

Zonguldak'ın Ereğli Huzur Derneği ve Kızılay işbirliği düzenlenen kan bağışı kampanyası Sahil Bandı Alemdar müze gemisi yanında kurulan çadırda gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kampanyada 80 ünite kan bağışı yapıldı.

Huzur Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Maraş, ?Ereğli ve Köyleri Huzur Derneği'nin organizesiyle, Kızılay derneğimizin katkılarıyla kan bağışı kampanyamızı düzenledik. Bu yıl ilk defa Kandilli Sağlık Meslek Lisesi de bizlere destek verdi. Şu ana kadar 80 ünite kan topladık. Halkımızın ilgisine teşekkür ediyoruz.? dedi.

Kızılay Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay ise şunları söyledi: ?Ereğli Huzur Derneği yönetimine kan bağışı kampanyası düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. Bilindiği üzere Ereğli, Zonguldak Kan Merkezinin kan ihtiyacının üçte birini karşılamaktadır.?

Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Murat Babalık ise kampanyadan dolayı Huzur Derneği yönetimine teşekkür etti. Ramazan ayında düzenlenecek olan kan bağışı kampanyalarına da değinen Babalık, ?Huzur Derneği olarak senede 2 defa kan bağışı kampanyası düzenlemekteyiz. Ereğli halkının da yoğun ilgisi ile hastanelerin kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Önümüzde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kan bağışı kampanyalarında düşüş olacak. Ancak bizler her akşam yine burada kan bağışı için çadırımızı kuracağız. Halkımızdan Ramazan ayında iftardan sonra kan bağışı kampanyalarımıza katılmalarını istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber