Yaylacılar yağmur altında horon tepti

Trabzon Tonya ilçesi Hoşarlı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 7. Zere Yayla Şenliği'nde yaylacılar yağmura rağmen kemençe eşliğinde horon tepti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hoşarlı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Beşel, ?2005 yılından beri düzenlediğimiz geleneksel Tonya Zere Yayla Şenliğimizin amacı yöremiz ve çevremiz halkıyla birlik ve beraberliğimizi sergilemek, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı geliştirmek, geleneklerimizi yaşatmak ve neticesinde güzel bir gün geçirerek gönül hoşluğu ile buradan ayrılmaktır. Şenlik yerimiz dünyanın en güzel doğa yapısına sahip yerlerden bir tanesidir. İçinde bulunduğumuz ortam gibi etrafında ormanıyla, ortasında akan deresiyle, içme suyu kaynaklarıyla, essiz bir doğa güzelliğine sahip bir yerdir.? dedi.

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt ise, şenliğin yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Şenlikler bizim kültürel bir geleneğimiz, özelliğimiz. Onlar var oldukça bizler de var olacağız. Böylesine güzel bir şenliği düzenleyen Hoşarlı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hoşarlı köyünde düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren takım ve sporculara ödülleri verildi.

İlknur Karadeniz'in sunuculuğunu yaptığı şenlikte Hayri Yaşar Karagülle, Şeref Kara, Emine Çilingir, Nizam Bektaş ve Ağasarlı Gülveren, yoğun yağmura rağmen yaylacılara kemence eşliğinde konser verdiler. Şenlikte, Tonya Gençlik Merkezi erkek horon ekibi muhteşem bir gösteri yaptı.

Şenliğe ayrıca İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Refik Yıldız, Hoşarlı Köyü Muhtarı Muhammet Birinci'nin yanı sıra çevre ilçelerden gelen yaylacılar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber