Hatice Sultan ve Sitti Hatun mescitleri restore edilecek

Bursa'da çöküntü bölgesi halindeyken kentsel dönüşümle park haline gelen Kamberler Parkı'ndaki asırlık camiler restore edilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgede bulunan 500 yıllık Hatice Sultan ve Sitti Hatun mescitlerinde restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Merkez Osmangazi Belediyesi, Çelebi Mehmet'in kızı Selçuk Hatun ile İsfendiyaroğlu İbrahim Bey'in kızı Hatice Sultan tarafından 1500 yılında yaptırılan Hatice Sultan ile Oruç Bey'in kızı Sitti Hatun tarafından 1460 yılında yaptırılan Sitti Hatun Mescidi'ni restore etmek için düğmeye bastı. Kamberler Parkı içinde yer alan ve ibadete açık olan mescitlerin geçen yıllar içinde tahrip olduğunu söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, mescitlerde meydana gelen tahribatın restorasyon çalışmalarının ardından giderileceğini söyledi. Başkan Dündür, mescitlerin aslına uygun şekilde Bursa gerdanını yeniden süsleyeceğini belirtti.

Yapıların tarihi ve mimari açıdan büyük öneme sahip olduğuna dikkati çeken Dündar, Bursa'daki en güzel tuğla işçiliğinin örneklerinden olan mescitlerin tüm cephelerinde sıva raspası yapılacağını ve bütün olarak temizleneceğini ifade etti. Bakım onarımın ardından Hatice Sultan ve Sitti Hatun Mescitleri'nin orijinal haline kavuşacağını vurgulayan Dündar, ?500 yıla aşkın süredir mescit olarak kullanılan bu eserler, bundan sonra hak ettiği gibi daha görkemli ve daha temiz olarak hizmet verecek.? dedi.

Kamberler Parkı'nın da cazibe merkezine dönüşeceğini ve bu kapsamda ilk olarak bölgede yer alan 4 binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Dündar, parkın içinde yer alan iki mescidin de restore edilmesiyle bölgenin yepyeni bir kimliğe kavuşacağını müjdeledi. Dündar, projelerin hazırlandığını, çalışmalara kısa süre içinde başlanacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber