Yaralamaya sebebiyetten 10 polise 3 ila 11 yıla kadar hapis istemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıyabi olarak arandığı dönemde teslim olmak için Beşiktaş'daki İstanbul Adliyesi'ne avukatı ile gelen Sedat Peker'i kelepçeleyerek ekip otosuna götüren ve bu esnada Peker'in yaralanmasına sebep oldukları iddia edilen 10 polis hakkında 3 ile 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianamede, şüpheli polislerin birlikte hareket ederek, gıyabi tutuklu olup teslim olmak amacıyla 11 Ekim 2004 tarihinde Beşiktaş Adliyesi'ne giden Peker'in, basın açıklaması yapmasının engellenmesini gerekçe gösterilerek zor kullanmak suretiyle yakalayıp kelepçelenerek ekip aracına götürmüş oldukları ileri sürüldü.

Şüphelilerin gıyabi tutukluyu teslim aldıktan sonra direkt savcıya götürmeleri gerekirken, şikayetçilerin durumu savcıya bildirmesinin ardından, savcının talimatından sonra götürerek görevlerinin gereklerine aykırı hareket ettikleri belirtilen iddianamede, şüphelilerin yakalama sırasında da görevlerinin gerektirdiği ölçünün dışında kuvvet kullanarak şikayetçilerin yaralanmalarına neden oldukları öne sürüldü. Bu nedenlerle şüphelilerin Yeni TCK'nın 86. ve 87. maddeleri uyarınca 3 ile 11'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülen iddianamede, şüphelilerin yargılamasının suç tarihinde yürürlükte bulunan eski TCK'nın "görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasını öngören 240. maddesi ile "kötü muamele" suçundan 3 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası öngören 245. maddenin de gözönünde bulundurulması talep edildi.

Şüpheli 10 polisin yargılanmasına, önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber