OKS'de en başarılı il Edirne

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı'nda (OKS) en başarılı il Edirne olurken, İl Milli Eğitim Müdürü Hulusi Beşiroğlu, bunun bekledikleri bir sonuç olduğunu söyledi.

Son 2 yıldır birinciliği elinde tutan Edirne, Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı'nda bu yıl da birinciliği kaptırmadı. Edirne Milli Eğitim Müdürü Hulusi Beşiroğlu, Türkiye genelinde 795 bin öğrencinin katıldığı bu sınavlara Edirne'den de 4 bin 267 öğrencinin katıldığını kaydetti. Sonuçları açıklayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten Edirne'nin en başarılı il olduğunu öğrendiğini ifade eden Beşiroğlu, "Bu son derece sevindirici bir olay. Burada önemli olan bu sınavdaki başarının nihai hedef olan üniversite sınav sonuçlarına yansımasıdır. Temel hedef bu" dedi.

Sonucun bir ekip meselesi olduğuna işaret eden Milli Eğitim Müdürü Beşiroğlu, "Israrla üzerinde durduğumuz okul, çevre ve aile koordinasyonu işbirliğinin sağlanması son derece önemli bir olay. Buna en güzel örnek de bu sınavın sonuçlarıdır. Biz böyle bir derece bekliyorduk. Geçen yıllarda da derece almıştık.

Başarırın elde edilmesi kadar devam ettirilmesi de çok önemlidir" diye konuştu.


Özel Okullar Sınavı şampiyonu, OKS'de 2 bin 256'ncı oldu

ÖZEL Okullar Giriş Sınavı'nda Türkiye birincisi olan Onur Karyağmaz, OKS'de aynı başarıyı yakalayamadı. Bu sınavda da ilk üçe girmeyi hedefleyen Karyağmaz, 472.340 puanla Türkiye sıralamasında 2 bin 256'ncı oldu.

OKS'de Bursalı iki öğrenci 500 tam puanla birinciliği elde ederken, Özel Okullar Sınavı'nın birincisi Onur Karyağmaz, bu sınavda umduğu başarıyı yakalayamadı.

Özel Okullar Sınavı'nda 828.719 puanla Türkiye Şampiyonu olan Karyağmaz, 785 bin öğrencinin katıldığı OKS'de ise 472.340 puan aldı.

Türkiye sıralamasında 2 bin 256'ncı olan Karyağmaz, ?Bu sınavda da ilk üçe girmeyi hedefliyordum. Ancak her sınav birbirinden çok farklı. Beklediğim sonucu alamadığım için üzgünüm'' dedi.




İLK VE SON SIRALARDAKİ İLLER

Çelik, OKS sonuçlarına göre Edirne, Ankara, Eskişehir, Isparta, Burdur, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Aydın ve Kırşehir'in ilk 10 sırada, Muş, Van, Bitlis, Bingöl, Şanlıurfa, Kars, Mardin, Ardahan, Ağrı, Hakkari ve Şırnak'ın da son sıralarda yer aldıklarını kaydetti.

Başarı sıralamasında sonlarda yer alan illerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer aldığına işaret eden Çelik, öğretmen ve ders sıkıntılarının sorun yarattığını anlattı. Çelik, ''Doğu ve Güneydoğu vilayetleri içerisinde maalesef sadece Malatya ve Elazığ, Türkiye'nin ilk yarısının arasına girmiştir. Yani ilk 40 il içerisinde Doğu ve Güneydoğu'dan 2 il vardır'' diye konuştu.

Söz konusu bölgelerde derslik ve öğretmen ihtiyacının karşılanması için hükümet olarak özel bir gayret gösterdiklerini söyleyen Çelik, fırsat eşitliğini sağlayabilmek amacıyla çaba harcadıklarını kaydetti.

Çelik, ''Ama arada maalesef yılların getirdiği bir uçurum var. Bu uçurumu gidermeye çalışıyoruz'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Siz Van milletvekilisiniz. Van da son sıralarda yer alıyor'' sözleri üzerine Çelik, ''Benim Van milletvekili olmam Van'da yılların ihmali olan meselelerin 1 günde, 2 günde, 2 yılda halledileceği anlamına gelmez'' diye konuştu. Bölgedeki illerin sorunlarını çözmek amacıyla kaynak ayırdıklarını anlatan Çelik, eksikliklerin iderilmesinin bir süreç gerektirdiğini ifade etti. Bu yıl sınava giren öğrencilerin okula 8 yıl önce aşladıklarına işaret eden Çelik, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında yeni müfredatla ve hizmete girecek yeni dersliklerle geri kalmış yörelerin de sıçrama yapacağına inandığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber