Anayasa Mahkemesi, Belediye kanunu davasını esastan görüşecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu (TCK), TÜBİTAK ve Belediyeler kanunlarının bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün iptali istemiyle açılan davaları, esastan görüşmeye karar verdi.

Anayasa Mahkemesi Heyeti, bugün yaptığı toplantıda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile CHP'nin bazı yasaların iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtıkları davaların ilk incelemesini yaptı.

Yüksek Mahkeme, hem Sezer'in hem de CHP'nin TÜBİTAK Yasası'nı değiştiren 5376 sayılı Yasa'nın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davalarda herhangi bir eksiklik görmedi ve esastan görüşülmesini kararlaştırdı. Anayasa Mahkemesi'nin bu iki davayı birleştirerek inceleyeceği öğrenildi. İptali istenen hükümler TÜBİTAK üyeliklerinin seçimi ve TÜBİTAK Başkanlığı'na atamaya ilişkin hükümleri düzenliyor.

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Sezer'in 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 14. maddesindeki " Belediye, kanunlarla başka bir kamu kurum ve kuruluşuna verilmeyen mahalli müşterek nitelikteki diğer görev ve hizmetleri de yapar veya yaptırır" ifadesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini de esastan görüşmeye karar verdi.

CHP'nin, 5377 sayılı Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iki hükmünün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davada da ilk incelemeyi yapan Anayasa Mahkemesi, bu davayı da esastan görüşmeyi kararlaştırdı.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 54. maddesinin birinci fıkrasının ikinci tümcesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davayı da esastan görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber