75 öğrenci daha nükleer eğitimine gönderilecek. Son başvuru 5 Temmuz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'da nükleer mühendislik eğitimine alınacak öğrenciler için müracaat süresinin 5 Temmuz'a kadar uzatıldığını ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'da nükleer mühendislik eğitimine devam eden Türk öğrencilerini Bakanlıkta kabul etti. Yıldız, yaptığı konuşmada, nükleer güç santralinde görev yapmak üzere Rusya Federasyonu'na gönderilen ve eğitimlerini almak üzere Rusya'da çalışmalara devam eden öğrencileri konuk ettiklerini söyledi. Yıldız, "Bir yıl kadar önce 50 tane öğrencimiz yaklaşık 4 bin 500 öğrenci arasından seçilmişlerdi" dedi.

Bakan Yıldız, 1 Temmuz'a kadar alınacak olan 75 öğrenci için müracaat süresinin 5 Temmuz'a kadar uzatıldığını ifade etti. İnternet üzerinden de müracaat yapılabileceğini anlatan Yıldız, "Şu ana kadar 3 bini geçti müracaat eden öğrenci sayımız. Biz, bu yıl ufak bir değişiklikle yine proje firmamızla mutabık kaldığımız konulardan biri olarak 600 tane en başarılı kişiyi yazılı sınava dahil etmiş olacağız. Bu sayıdan 300 kişiyi mülakata alacağız, bu sayıyı 75'e indirmiş olacağız" diye konuştu.


BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN.


"Önceki hafta proje şirketiyle yaptığımız toplantıda alınan eğitimleri karşılıklı kontrol ettik? diyen Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Hatta bunu Rusya'dan gelecek ve yine nükleer güç santralleriyle alakalı burada bunu zenginleştirebilecek ve çeşitlendirebilecek yapıyı Türkiye'deki üniversitelerle beraber kurabilir miyiz diye düşündük. Belki bununla ilgili de bir çalışmamız olacak. Yani hem Rusya'da devam ederken hem de buradaki üniversitelerimizin bir kısmında Rusça eğitim ve öğretimle beraber nükleer güç santralleriyle ilgili nükleer fizik, atom mühendisliğinde öğrenciler eğitim görebilirler."

Bakan Yıldız, Rusya'da nükleer mühendislik eğitimine devam eden öğrencileri, Rusça öğrenip öğrenmediklerini test etmek amacıyla öğrencilerin Rusça konuşmasını istedi. Rusça konuşan öğrenciler, keyifli dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber