İcra müdür ve müdür yardımcılarının yaz kararnamesi gecikti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADALET BAKANLIĞI İCRA MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI YAZ KARARNAMESİ BELİRSİZLİĞİ

02/04/2012 tarihinde Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar ile İcra Müdür ve Yardımcılarının 2012 yaz kararnamesi hakkında prensip kararları yayınlanmış olup başvuruların en geç 24/04/2012 tarihine kadar yapılması ilan edilmişti.

Aradan geçen bu süreçte hâkim savcı kararnamesi, bir kısım adliyelerin kapatılması sonra bazılarının yeniden faaliyetlerinin devamı ve komisyonlar arası nakil çalışması sonuçların ilanı gibi gelişmeler yaşanmıştır.

Personel Genel Müdürlüğü'nün son başvuruları almış olduğu 24/04/2012 tarihinden bu yana kararname çalışmasının sonucuna ilişkin duyuru yayımlamamış olması İcra Müdür ve Yardımcıları arasında belirsizliğe neden olmuştur. Hatta, bu belirsizlik bir çok personelin kiraladıkları evin süresini uzatıp uzatmamaları, çocuklarının okullarının kaydının nereye yapılacağı ve daha bir çok önemli konuda olumsuzluğa neden olmaktadır, kararname çalışmasının biran önce sonuçlanmasına ilişkin Memurlar.Net'in forum bölümünün Adalet personeli kategorisinde yazışan (http://forum.memurlar.net/konu/1553226/?page=1) personelin yorumları konunun ne kadar önemli olduğuna ışık tutmaktadır.

Ülke genelinde her yıl emniyet teşkilatında binlerce polisin, eğitim teşkilatında binlerce öğretmenin, askeri teşkilatta binlerce personelin tayin ve atama takvimi aksatılmaksızın yürütülürken, yargı mensubu hâkim savcı ve adalet personelinin tayin sonuçları açıklanmış iken yine Adalet Bakanlığı Ceza Tevkif evleri personellerinin tayin sonuçları açıklanmış iken adalet teşkilatı içerisindeki personel sayısı gözetildiğinde sayı olarak en az yer tutan İcra Müdür ve yardımcılarının tayin kararnamesinin akıbeti halen belli değildir. Bu durum ortaya yukarıda yazılmayan daha pekçok soruna neden olmaktadır.

Kararnameye tabi İcra Müdür ve Yardımcıları, Personel Genel Müdürlüğü'nün çalışmayı biran önce sonuçlandırmasını beklemektedir, çalışma biran önce sonuçlandırılmayacak ise, ne zaman sonuçlandırılacağına ilişkin takvimin açıklanması son derece önem arz etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber