Van'da yıkım yapılan binada göçük

Van'da, depremde hasar gören 6 katlı bir binanın yıkımı sırasında meydana gelen göçük sonucu iş makinesi operatörü hafif şekilde yaralandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da meydana gelen 2 büyük depremin ardından ağır hasar gören İkinisan Caddesi üzerindeki 6 katlı bir binanın yıkımına sabah saatlerinde başlandı. Üstteki 3 katı daha önce yıkılan binanın üzerine iş makinesiyle çıkan operatör Abdullah Çiçek, bir anda çöken binayla birlikte aşağı sürüklendi. İş makinesi ile birlikte enkaz altında kalan operatör Çiçek, son anda kendini dışarı attı. Çiçek, olay yerine sevk edilen ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayı öğrenen Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, mahalle programını yarıda keserek incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Yaşanan göçükte can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Abi, geçmiş olsun dileklerini iletti. Yıkımı gerçekleştiren firmanın ileri şartnameye uymadığını aktaran Abi, "Bu yıkımı yapan firmaların gerekli şartnamelere uyarak yıkımı gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ben de bu binada oturuyordum. Belli bir tarihte başkasından devir almıştım. Ancak şu anda durumu görüyorsunuz. Buradan inşaat firmalarına bir uyarıda bulunmak istiyorum. Burada 24 aile oturuyordu. Bu inşaatı yapan firma gerekli projelere uymadan binayı yapmış. Yapılan karot değerlendirmesinde beton değeri C-5 çıkmış, yani toprakla eşdeğer bir durum. Maalesef daha evvel Van da böyle bir enkazın içinde yaşıyormuşuz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber