Manavgatlı şehidin ismi parka verildi

Antalya Manavgat Belediye Meclisi, yeni yapılan 2 park ile bir bulvara eski belediye başkanı, terör ve deprem şehidinin ismini verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesi gereği temmuz ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Şükrü Sözen başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Meclisi toplantıda 4 gündem maddesini karara bağladı. CHP'li, AK Parti'li, MHP'li ve bağımsız belediye meclis üyeleri yeni açılan Sorgun Turizm Yolu ile Çevre Yolu Demokrasi Bulvarı arasındaki caddeye eski belediye başkanlarından Hüseyin Avni Akın, Sorgun Bulvarı Akdeniz Hastanesi karşısında yapılan parka 2 ay önce Hakkari Şemdinli'de şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın ismini, Salkımevler Sitesi içindeki parka da Van depreminde hayatını kaybeden Manavgatlı öğretmen Zehra Kaya'nın isminin verilmesini oy birliğiyle kabul etti. Toplantıya gelen şehit Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın annesi Gülderen Şarlak, yeni yapılan parka oğlunun isminin verilmesinden dolayı belediye meclisi üyelerine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen yaptığı konuşmasında, Manavgat'ın yetiştirdiği çok büyük değerlerin olduğunu bu değerlerden Ahmet Ozan Şarlak ile Van depreminde hayatını kaybeden öğretmen Zehra Kaya olduğunu kaydetti. Sözen, "Yeni yapılan bir caddemize eski belediye başkanlarımızdan ve Manavgat'a büyük hizmetleri bulunan Hüseyin Avni Akın ismini verdik. Yeni yaptırdığımız 2 parkımıza ise şehit üsteğmenimiz Ahmet Ozan Şarlak ile deprem şehidimiz Zehra Kaya öğretmenimizin ismini vermenin onur ve kıvancı içindeyiz. " dedi.

Sözen, Sorgun 954 parselde bulunan 254 dönümlük alana Beach Park yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ön tahsis parası 28 bin lira yatırılarak ön tahsisinin alındığını söyledi. Sözen, tahsisin ise 2 ay sonra yapılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber