Bilgilendirmeler işe yaradı, 72 kişi organlarını bağışladı

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışını teşvik amacıyla Salı Pazarı'nda Organ Nakli Koordinatörlüğü tarafından stant açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşları bilgilendiren görevliler, organ bağışı yapmak isteyenlerin kaydını aldı. Pazarda 700 broşür dağıtan görevliler, 7 organ bağışı aldı. Çarsı,pazar ve her yerde organ bilgilendirmesi yapan Sağlık İl Müdürlüğü, şuana kadar 72 bağış aldı. Standa gelerek organ bağışında bulunan Muharrem Dilek, Ailesinde birçok organ bağışlayan olduğunu söyledi. Ölünce zaten organların toprak olduğunu belirten Dilek, "Teyzem diyaliz hastası oğluna böbreğini verdi. Nakil olalı 5 yıl oldu ama hiçbir problem yok ikisi de sağlıklı. Böbreğini vermese oğlu ölecekti. Biz de organlarımız bağışlarsak en azından başkasında yaşamış olur." dedi.

Organ bekleyen hasta sayısının her geçen gün daha da arttığını anlatan Dr. Aslıhan Yazıcı, bir hastadan alınan organla 8 hastanın kurtulabileceğini aktardı. Halkı bilinçlendirmek için çalışmaların devam edeceğini söyleyen Dr. Yazıcı, halkın bilinçlendikçe organ bağışının da arttığını ifade etti. Sağlık il Müdürlüğünün Burdur'un tamamında bilgilendirme yapacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber