Nazilli'den roket fırlattılar

Nazilli Belediyesi ve Türk Hava Kurumu (thk) işbirliğinde 25-29 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılan roket yapımı kursu tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kursa katılan 16 kursiyer yaptıkları çalışmaları test etmek için Sümer Sahasında Ankara thk Genel Merkezi öğretmenlerinden Zahide Arslan gözetiminde yaptıkları roketleri ateşledi.

Modellerin uçurulmasında bir açıklama yapan kurs öğretmeni Zahide Arslan kursa katılan öğrencilerin roket yapım kursuna girebilmeleri için daha önceden kurum bünyesinde model uçak eğitimi almaları gerektiğini hatırlatarak başarılarından dolayı 16 kursiyeri kutladı. thk Nazilli Şube Başkanı Ergün Özyılmaz'da kursa katılan öğrencileri kutlayarak, Belediye ve thk işbirliğiyle yapılan eğitim çalışmalarının boyutlarını gittikçe genişlettiklerini söyledi. Özyılmaz, "İnsanlarımızın hobilerini geliştirmek, yeni yetenekler kazanmalarına aracılık etmek üzere farklı alanlarda kurslar açıyoruz. Bu prensipler doğrultusunda faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

BAŞARILI DENEME

Yapılan roketlerin uzay modellerinin temeli olduğunu da söyleyen eğitmen Zahide Arslan; "Karton köpük ve ahşap malzemeden yapılan roketlerin çevreye zararı yok. Zaten Roketlerin motoru yurtdışından geliyor ve bu nedenle uluslararası standartlara uygunluk taşıyor" dedi.

Yaptıkları roketleri de ateşleyen kursiyerler testten başarıyla geçerken, Sümer sahasından havalanan roketler bir süre havada süzüldükten sonra paraşütlerini açarak inişi başarıyla gerçekleştirdi. Kursiyerler başarılarını alkışlarla kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber