Vali Şentürk: Kur'an kursları önemli

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Boğazlıyan Müftülüğü tarafından organize edilen ?Caminin Gülleri Yarışıyor' projesinin tanıtımına katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Şentürk, toplum açısından Kur'an kurslarının önemli olduğunu söyledi.

Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa Vali Necati Şentürk, Kaymakam Coşkun Açık, Boğazlıyan Müftü Vekili ve Yenifakılı Müftüsü Abdulcelil Alpkıray, Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Şimşek, AK Parti İlçe Başkanı Hamza Kaya, belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve imamlar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Necati Şentürk, Kur'an kurslarının önemine değinerek, her çocuğun Kur'an-ı Kerim öğrenmesini istedi. ?Caminin Gülleri Yarışıyor' projesinin güzel bir proje olduğunu vurgulayan Vali Şentürk, bu projeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiğini belirterek, "Gerçekten güzel bir proje. Bu projenin amacına ulaşması için herkese büyük görevler düşüyor." dedi. Kur'an-ı Kerim'in önemine vurgu yapan Vali Şentürk, ?Herkes Kur'an öğrenmeli, çünkü bizler Müslümanız. Özellikle çocukların Kur'an-ı Kerim öğrenmesine katkı sağlanması gerekir. Burada Müftülük camilerde kurslar düzenliyor. Bu kurslara ilgi fazla ama daha artması gerekir.? diye konuştu.

Boğazlıyan Müftü Vekili, Yenifakılı Müftüsü Abdulcelil Alpkıray ise ?Caminin Gülleri Yarışıyor' projesinin tanıtımını slayt eşliğinde anlattı. Müftü Alpkıray, gençlerin Kur'an kurslarına alışması ve ilgi göstermesi için ?Caminin Gülleri Yarışıyor' projesi çerçevesinde futbol turnuvası ve bilgi yarışması düzenlediklerini ifade etti. Alpkıray, gençlerin bu yarışmalara devamlılık sağlaması için yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verileceğini, amaçlarının Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim'i ve camileri sevdirmek olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber