Kepez Belediye Başkanı'nın ÇOMÜ Araştırma Hastanesi'ni bastığı iddiası

Çanakkale'nin Kepez Belediye Başkanı Ömer F. Mutan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma Hastanesi'nde doktorların üzerine yürüyüp hakaret ettiği öne sürüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İddiaya göre beraberindeki zabıtalar ve işçilerle hastaneye giden Başkan Mutan, sosyal tesisin ruhsatının alınmadığı gerekçesiyle koridorlarda bağırmaya başladı. Bunun üzerine binaya gelen ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uludağ'ın da üzerine yürüyerek ağır sözler sarfetti. Bağırışlardan rahatsız olan hasta yakınları da Mutan'a tepki gösterdi. Olay esnasında çekilen fotoğraflarda Mutan'ın bazı doktorları parmağını uzatarak azarladığı ve tehdit ettiği, ayrıca hastane çalışanlarının üzerine yürüdüğü görülüyor.

Tartışmanın, 9 metrekarelik bir odada bulunan sosyal tesisten kaynaklanıyor. Geçmişte kantin olarak kullanılan ve belediye tarafından mühürlenen oda, üniversite yönetimince personelin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda sosyal tesise çevrildi. Belediye de burayı tekrar kapatarak mühürlemek istedi. İlgili kanun ve yönetmeliklere göre ise öğretmenevi, polisevi ve benzeri statüdeki kamu kurumlarında bulunan sosyal tesislerin, belediyelerden izin almasına gerek bulunmuyor. Belediye, daha önce de hastanenin aynı bölgede genişleme çalışmalarına engel olmuştu.

Hastane yönetimi, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken ÇOMÜ'nün, baskılar üzerine hastaneyi Terzioğlu Yerleşkesi'ne taşımak için çalışma başlattığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber