Memorial, SGK'lı hastalara Medstar ile ulaşacak

Memorial Sağlık Grubu, ikinci markası ?Medstar'ı tanıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Medstar, SGK'lı hastalara hizmet verecek. Medstar'ın yerel markaları bünyesine katarak büyümesi öngörülüyor. Memorial ayrıca, Türkiye'nin en gelişmiş kanser merkezini de Antalya'da oluşturdu.

Memorial, SGK anlaşmalı hastaneler zincirinin ilk halkası Medstar'ı Antalya'da hayata geçirdi. Memorial, yeni markasını Antalya'nın yerel markası An-Deva Sağlık Grubu ile ortaklık kurarak oluşturdu. Grup, An-Deva'nın Antalya'daki 3 hastanesi ile bir tıp merkezini bünyesine kattı. Medstar Hastaneler Grubu tüm branşlarda SGK'lı hastalara hizmet verecek. Türkiye genelinde yaygınlaşması planlanan Medstar zincirine, her yıl 3 yeni hastanenin katılması hedefleniyor.

Memorial'ın ikinci markası Medstar'ın tanıtımı Antalya'daki Rixos Downtown Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi. Toplantıyı An-Deva Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karakayalı ile birlikte düzenleyen Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç, ?Memorial yeni markası Medstar ile Türkiye'de kaliteli sağlık hizmetine ulaşmak isteyen herkesin yanında olacak.? dedi ve yeni yatırımlarına ilişkin bilgi verdi.

Medstar markasının tüm Türkiye'de SGK'lı hastalara hizmet vereceğini belirten Uğur Genç, ?Memorial Sağlık Grubu'nun SGK'lı hastaneleri Medstar markası ile hayata geçiyor. Başta Anadolu'nun büyük şehirlerinde olmak üzere yılda 3 Medstar hastanesini bünyemize katmayı planlıyoruz. Etik, kaliteli sağlık hizmetlerimize her kesimden insanın ulaşabilmesi için Memorial Sağlık Grubu'nun ikinci markasını oluşturmaya karar verdik. Bundan böyle Memorial Sağlık Grubu olarak büyümeyi sürdüreceğiz ve ikinci markamız Medstar'la da tüm Türkiye'ye hizmet veriyor olacağız.? diye konuştu.

ANTALYA TÜRKİYE'NİN ONKOLOJİ ÜSSÜ OLACAK

Memorial, Medstar Hastaneler Grubu bünyesinde Türkiye'nin en kapsamlı ve gelişmiş kanser merkezini de hizmete açtı. An-Deva Yıldız Hastanesi bu amaçla baştan aşağı yenilendi. Medikal onkoloji, hematoloji ve kemik iliği nakli, radyasyon onkolojisi, girişimsel radyoloji, nükleer tıp ve onkolojik cerrahi branşları Medstar Antalya Kanser Merkezi çatısı altında toplandı. Kanser merkezinin akademik kadrosu 9 profesör ile 3 doçentten oluştu. ?Konsey yaklaşımı' felsefesi benimsenen merkezde tüm kanser türlerinin tanı ve tedavisi multidisipliner yaklaşımla gerçekleştiriliyor. Merkezde bu aydan itibaren tıbbi onkoloji branşında da hizmet verilmeye başlanacak.

KANSER MERKEZİNE 22 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Antalya'da şu ana kadar 15 milyon dolarlık yeni yatırım gerçekleştirdikleri bilgisin paylaşan Genç, ?Bir yıl içinde de 15 milyon dolarlık daha yatırım hedefliyoruz. Bu tutarın 22 milyon doları kanser merkezimize ayrılmış durumda. Onkoloji ileri teknoloji ürünü cihazların kullanımını gerektiren çok özellikli bir alan olduğu için, yatırımımızın en büyük kısmını buna ayırdığımızı söyleyebilirim.? dedi. Genç, kanser merkeziyle ilgili şu bilgiyi verdi: ?Kanser alanında teknolojinin tüm imkanlarından faydalandığımız Medstar Antalya Onkoloji Merkezi bu alanda Türkiye'nin en iyisi olacak. Ülkemizde başka merkezde bulunmayan mCT cihazımız ile pek çok kanser türünü erken evrede tespit edebiliyoruz. Son teknoloji ürünü radyoterapi cihazımız da çok yakında hastalarımızın hizmetinde olacak. Tomosentezli digital mamografi cihazına ek olarak girişimsel radyoloji alanında çok önemli cihazların bünyemizde olması teknolojik anlamdaki üstünlüğümüzü de gösteren en iyi örnekler.?

ANTALYA, HUSTON OLACAK

Memorial Sağlık Grubu olarak Antalya'ya yatırım yapmalarının nedenini ?şehrin geleceğine' inanmak olarak ifade eden Genç, şöyle devam etti: ?Antalya'nın ve İstanbul'un yakın zamanda Houston kadar hasta çeken bir merkez olacağını düşünüyorum. Yakın coğrafyadaki sağlık sistemi nedeni ile sıkıntı yaşayan ve sağlık ihtiyacı olan insanların geleceği en önemli merkezden biri Türkiye'dir. İstanbul ve Antalya birer sağlık üssü konumunda. Memorial olarak biz, dünyanın 65 ülkesinden hasta kabul ediyoruz. Bakü, Tiran ve Üsküp'teki ofislerimize ek olarak Erbil'de de bir ofis açmayı planlıyoruz. Tüm bu çalışmalarımız sayesinde sağlık turizminin çok daha ileri seviyelere taşınacağına olan inancımız tamdır.?

An-Deva Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karakayalı da 1995'ten bu yana Antalyalılara hizmet verdiklerini hatırlatarak, ?Kısa sürede güzel yere geldi. 17 yılda 3 milyon hasta muayenesi yapıldı. Sağlıkta değişen dinamikler bizi, büyümeye ya da büyüyecek bir yapıyla birleşme noktasına getirdi.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber