Mimar Sinan Mahallesi muhtarından evlere resmi belge servisi

Ankara'nın Çankaya ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Ali Karakul, ikametgah, nüfus cüzdanı örneği gibi belgelere ihtiyacı olan yaşlı vatandaşların evine motoruyla servis yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Ali Karakul, muhtarlığa gelmekte zorlanacağını düşündüğü 65 yaş üstü mahalle sakinine, ihtiyacı olan belgeleri kendisi götürüyor. Motoruyla evlere ?ikametgah', ?nüfus cüzdanı örneği' gibi belgeleri götüren Karakul, yaşlıları yormadığı için büyük bir huzur duyduğunu ifade ediyor. 27 yıldır muhtarlık yapan Karakul, ilköğretim öğrencilerinden hiçbir belge için ücret talep etmezken, Türkiye Cumhuriyeti numarasını bilen vatandaşlara da yüzde 50 indirim uyguluyor.

Aynı zamanda şiir de yazan muhtar Karakul, anneler-babalar gününde, bayramlarda, mahalle sakinlerinin cep telefonlarına günün anlamına ilişkin şiirler yolluyor. Karakul, muhtarlık yaptığı bölge halkının daha çok başka şehirlerden göç etmiş, sosyo ekonomik koşullar açısından güçlük yaşayan ailelerden oluştuğunu belirterek, semt sakinlerine destek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Ayrıca, kentsel yenileme projesiyle bölge halkının yararlandığı hizmetin artacağını ifade eden Karakul, projenin sona ermesinin ardından bölgede yolların açılacağını ve iyileşeceğini, semtlerine kreş, oyun parkı gibi yapıların kazanılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber