Sokakta düğün ve asker uğurlama gibi törenler yasaklandı

Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Mahalle Çevre Kurulu'nca alınan karar doğrultusunda, sokakta yapılan düğün, asker uğurlama ve benzeri törenlerin artan şikayetler nedeniyle yasaklandığını duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müdürlük, alınan kararla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Düğün, iş yeri açılışları gibi açık hava faaliyetlerinin düzenlenmesi esnasında vatandaşlarımızın, gerek sokak aralarında gerekse evlerinin bahçelerinde ses yükseltici cihazlar veya davul-zurna aracılığıyla düğün faaliyetlerini gerçekleştirmesi ve havai fişek kullanımı nedeniyle özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı alanlarda gürültü konulu şikayetler gerçekleşmektedir.

Gürültü konulu şikayetler; özellikle sınav dönemleri olması, evlerde hasta ve küçük yaşta (0-5) çocuk bulunması ve vefat durumlarından kaynaklanmakta olup, Mahalli Çevre Kurulu'nca vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayetleri değerlendirmek üzere 31.05.2012 ve 27.06.2012 tarihlerinde yapılan toplantılar neticesinde bazı kararlar alınmıştır.?

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Mahalli Çevre Kurulu'nca alınan kararları şöyle sıraladı: Melikgazi Belediyesi Başkanlığı, Kocasinan Belediyesi Başkanlığı ve Talaş Belediyesi Başkanlığı'nın olumlu görüşleri doğrultusunda Melikgazi, Kocasinan ve Talaş ilçelerinde aşağıda belirtilen mahallelerde düğün, asker uğurlama vb. faaliyetinin gerçekleştirilmesinin canlı müzik (Gerçek enstrüman ve/veya seslerle veya banttan ya da elektronik olarak yükseltilmiş ses kaynağı kullanılarak yapılan müzik türü) kullanılmasının yasaklanması kararı alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber